Stefano Rijssel: “Wij spelen niet voor het geld”

3 Stefano RijselDe SRD 10.000 motivatiepremie die aan de spelers van Natio bij winst op Jamaica is beloofd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, is volgens international Stefano “Boeroe” Rijssel niet de reden waarom Suriname deze wedstrijd koste wat het kost zal willen winnen. De steraanvaller van Inter Moengotapoe geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er veel meer op het spel staat dan het beloofde SRD 10.000. “Natuurlijk zal het geld voor een extra motivatie zorgen, maar er staat verder veel meer op het spel”, gaf hij aan. “Wij hadden al van tevoren aangegeven mee te willen doen aan de Gold Cup. Dit is voor ons dus het moment om deze droom waar te maken”, geeft Boeroe heel enthousiast aan.
“Wij zijn ons er ook van bewust dat wij slechts 1 wedstrijd verwijderd zijn van dit doel”. De aanvaller gaf daarom ook aan dat zij met z’n allen zullen proberen om de wedstrijd een goed en positief verloop te geven. Boeroe geeft verder aan dat zij zich er wel van bewust te zijn dat Jamaica een zware tegenstander is, maar wij gaan onbevreesd de wedstrijd tegemoet. “Als wij de opdrachten correct uitvoeren en collectief de strijd aangaan tegen Jamaica zijn zij zeker wel te verslaan”. Hij noemt het voorbeeld tegen buurland Guyana die in de vorige wedstrijd zelfs met 2-0 voorstond tegen Jamaica, maar de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 verloor. “Guyana was dichtbij, dus het is een bewijs dat Jamaica te verslaan is. Wij zullen dus met ons allen proberen deze wedstrijd te winnen en de naam van Suriname hoog te houden. Als wij als land een goed resultaat behalen is het niet ondenkbaar dat velen van ons zich daardoor in de kijkers van enkele buitenlandse clubs zullen spelen. Als dat gebeurt, hebben wij uiteindelijk meer dan de SRD 10.000”, aldus Boeroe.
Tot slot bedankte de aanvaller van Inter MT de sportminister voor zijn motivatie en zijn inzet voor verbetering van het Sportgebeuren in ons land. “Deze minister heeft ons nooit in de steek gelaten en zorgt duidelijk voor een verbetering van sport in het algemeen, maar ook de sporters”.

error: Kopiëren mag niet!