Nurmohamed: “Regering Bouterse – Adhin heeft genoeg geld om te regeren”

Onlangs zijn de brandstoftarieven verhoogd. Dit was één van de voorwaarden die het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) gesteld heeft voor het beschikbaar stellen van de tweede tranche van de lening. Het ziet ernaar uit dat de samenwerking tussen het IMF en de regering de goede kant opgaat, doordat er aanzienlijke inkomstenverhogende maatregelen worden geïmplementeerd. Ook de rij- en voertuigenbelasting kan in dit kader weer haar intrede doen. Parlementariër Riad Nurmohamed van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is van oordeel dat er nog veel meer wetten zijn die door de regering worden voorbereid.
“De regering moet leren regeren!”
De regering wil onder andere de rioleringswet en het gekleurde vuilniszakkenproject in het leven roepen. “Dit is echter door de leden van De Nationale Assemblee on hold gezet.” Volgens de parlementariër heeft de regering voldoende financiële middelen om het land te kunnen regeren. De politicus heeft het budget van de regering reeds uitgerekend. “De regering Bouterse-Adhin heeft genoeg geld om te regeren. Ik heb in mijn berekeningen aangetoond dat de regering meer financiële middelen zal hebben in vergelijking met de voorgaande regeringen. Ik zal de minister van Financiën vragen dat hij ook zijn berekening aantoont. Waarom moet de regering nog meer geld zuigen uit het volk? Ik denk niet dat het nodig is! De regering moet leren regeren!”, aldus Nurmohamed.
Volgens de parlementariër zullen de brandstoftarieven gaandeweg weer een aanpassing ondergaan. “Daarom maak ik mij zorgen. Als de kosten voor elektriciteit alleen omhoog zouden gaan, zou dat op zich geen probleem vormen. Echter als de rest ook erbij komt, zal het volk in armoede belanden. De regering zoekt geld op een slinkse manier om het volk armer te maken. Een arm volk is doorgaans afhankelijk van de regering.”

error: Kopiëren mag niet!