Bewakers Minowc niet uitbetaald op zon- en feestdagen 2015

Klachten hebben Dagblad Suriname bereikt dat de bewakers van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) niet uitbetaald zijn voor hun werk op zon- en feestdagen in het afgelopen jaar. De betalingen van de zon- en feestdagen vinden afzonderlijk plaats. Dit houdt in dat deze betalingen niet verrekend worden in de desbetreffende maanden, waardoor het jaarlijks wordt uitbetaald. “Het is de tweede keer dat zoiets zich voordoet. Onder de erbarmelijke omstandigheden waarin het land verkeert, kan men het niet maken om de betalingen niet tijdig te verrichten. Vooral hoe het einde van het jaar nadert, zijn er altijd zoveel uitgaven om te doen. We willen ons geld, want we werken hard ervoor”, zegt een verontruste bewaker.
Men heeft deze kwestie aangekaart bij de controledienst van Minowc, echter zonder resultaat. Daarnaast komt het vaak voor dat Minowc andere krachten inzet voor bewakingswerkzaamheden, indien de bewakers niet in staat zijn om hun werkzaamheden uit te voeren. Vaak betreft het mensen die geen dienstverband zijn aangegaan met Minowc.
“Het is in behandeling. Ze moeten nog even geduld hebben”, zegt een medewerker van de afdeling Niet Onderwijzend Personeel (NOP) van Minowc aan Dagblad Suriname. De medewerker wenste geen exacte datum aan te geven waarop de bewakers uitbetaald zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!