Arwien Bhagwandas demikampioen Jeugd WK Sneldammen

Arwien Bhagwandas demikampioen Jeugd WK sneldammen 2
Frontfoto 1De Surinaamse jeugddammer Arwien Bhagwandas is demikampioen geworden op het Wereldkampioenschap Sneldammen bij de cadetten in Izmir, Turkije. Met 4 overwinningen en 5 remises uit 9 partijen pakte het toptalent brons. Marsel Sharafutdinov van Rusland werd kampioen met 14 punten en Michael Semyaniuk van Wit-Rusland werd semikampioen met 13 punten. Bhagwandas had eveneens 13 punten, maar minder gunstige weerstandspunten, en eindigde als derde. Bhagwandas is evenals de kampioen ongeslagen gebleven in dit Blitztoernooi. Er deden 31 dammers mee aan dit evenement.
De andere Surinamers in Turkije, Santosh Bhagwandas en Quincy Ngawikromo, speelden ook in het Blitztoernooi in hun categorieën. Bij de junioren eindigde Santosh als 19de uit 22 dammers. Ngawikromo werd bij de mini-cadetten 11de uit 30 dammers.
Na het sneldamtoernooi spelen de dammers in het Jeugd WK. Intussen zijn al 4 ronden afwerkt. In de 4de ronde verloor Arwien Bhagwandas van Harold Poda uit Burkina Faso bij de cadetten, broer Santosh Bhagwandas verloor van de Fransman Anastase Leclerc bij de junioren. Arwien staat in zijn klasse op de 21ste plaats uit 30 dammers, Santosh staat 22ste uit 24 dammers. Bij de mini-cadetten presteert de Nickeriaan Ngawikromo heel goed. Na 4 partijen staat hij als 7de genoteerd uit 29 dammers. In de 4de ronde speelde Ngawikromo remise tegen de Oekraïner Bogdan Rukin.

error: Kopiëren mag niet!