Dodson nog lid DOE

Regillio Dodson
Regillio Dodson
Regillio Dodson, de huidige minister van Natuurlijke Hulpbronnen, is formeel nog steeds lid van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Dit bevestigde partijvoorzitter Carl Breeveld in het actualiteitenprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK). “Hij is nog lid van de partij, maar bekleedt geen enkele functie. Het laatste woord hierover binnen de partij is ook nog niet gezegd. Wij betreuren het dat hij is aangebleven als minister, terwijl de partij uit de coalitie is gestapt. Het meest normale wanneer een partij vertrekt is: samen uit, samen thuis”, zei Breeveld. Nadat DOE in juli uit de coalitie werd gezet door president Desi Bouterse, bleek dat Dodson, die namens de partij deel uitmaakte van de regering, ervoor koos om aan te blijven als minister. Bouterse vroeg Dodson om aan te blijven in ’s lands belang en zijn werkzaamheden voort te zetten. De DOE-voorman voerde aan dat er een heleboel zaken vooraf moesten worden gedaan, waardoor de partij geen ruimte heeft gehad om zich te buigen over het lidmaatschap van de bewindsman. Echter blijft hij erbij dat de partij geen enkel verantwoordelijkheden heeft ten aanzien van NH.
‘Wij voeren constructieve oppositie’
Breeveld gaf aan dat het besluit om geen deel meer uit te maken van de coalitie de pro-Suriname-lijn van de partij niet wegneemt. “Wij gaan constructieve oppositie voeren zoals wij in de periode 2010 tot 2015 hebben gedaan. Wij hebben toen ook niet in de coalitie gezeten en hebben wij de regering elke keer gezond en kritisch begeleid. Die begeleiding en controle gaan door”, aldus Breeveld.
‘Zaken zijn manifester geworden’
Breeveld heeft eerder in zijn commentaar op de jaarrede van president Desi Bouterse aangegeven dat er mensen rondom de president zijn die in de afgelopen periode een scheve schaats hebben gereden. Zo zijn er projecten uitgevoerd waarbij het volk voor miljoenen Amerikaanse dollar en euro’s is opgelicht. Volgens de politicus is een aantal zaken volgens het rapport van de Centrale Landsaccountants Dienst (CLAD) dat aanpak behoeft. “Wij wisten dat voordat wij in de coalitie gingen. Echter zijn zaken nu manifester geworden naarmate de tijd verloopt. Het is wel zo dat je deel uitmaakt van een politie geheel en ergens je rol moet vervullen. Dus, als je uitgenodigd wordt, ga je praten”, zei Breeveld over de overweging om na de verkiezingen met de NDP te onderhandelen. De partijvoorzitter benadrukte dat alle vermeende corruptieve gevallen van de regering Bouterse 1 reeds bij de eerste onderhandelingen aan de orde zijn geweest en DOE daarbij duidelijk haar voorwaarden heeft gesteld. “Echter zie je de zaken vervolgens niet komen, waardoor je ook gaat nadenken”, aldus Breeveld.
Anticorruptiewet blijft prioriteit
Breeveld blijft erbij dat de anticorruptiewet nog steeds prioriteit blijft. “Het zal prioriteit blijven, omdat wij het zeer noodzakelijk vinden. Wat dat betreft zijn wij als een hond die een kluif heeft in zijn tanden en wij houden dat keihard vast.” De politicus benadrukte dat hij het er niet eens mee is dat de voornoemde wet na de eerste behandelingen in november 2015 nog zo lang blijft liggen. “Het is niet goed voor de samenleving”, aldus Breeveld.
FR

error: Kopiëren mag niet!