RGD hulppolikliniek Malangweg 5 dagen per week open

De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft haar gerenoveerde hulppolikliniek aan de Malangweg officieel in gebruik genomen. Deze poli verkeerde helemaal in een vervallen staat, doch verleende een keer per week, zij het onder de erbarmelijke omstandigheden haar diensten aan de gemeenschap. Dinsdagochtend waren er alleen blijde gezichten toen de gerenoveerde poli in gebruik werd genomen. RGD-waarnemend directeur Edwin Noordzee kwam ook met de onthulling dat de hulppoli voortaan niet meer een keer per week, maar 5 dagen per week open zal zijn voor de gemeenschap. ‘Elke werkdag van 07.00 uur tot 15.00 uur zullen er verplegenden aanwezig zijn, terwijl ook de apotheek open is. We gaan ook de frequentie van de arts, die nu 1 keer per week komt, proberen te verhogen naar meerderen dagen’, gaf Noordzee aan. De hulppoli Malangweg valt rechtsstreeks onder RGD Lelydorp.
Het terrein van de hulppoli is ruim 20 jaar geleden gedoneerd door Hidajet Sadal aan de gemeenschap. De bescheiden Sadal was ook aanwezig bij deze plechtigheid. Volgens Noordzee probeert RGD steeds dichterbij de gemeenschap te komen. ‘De renovatie kan je ook in het kader hiervan zien’, zegt hij. Hij hoopt dat de woongemeenschap van de omgeving Vredenburg gretig gebruik zal maken van de hulppoli. Noordzee bedankte ook de technische dienst van RGD, die het werk in eigen beheer en met eigen middelen heeft uitgevoerd.
Volksgezondheid-minister Patrick Pengel zei dat hij het niet kon maken om niet aanwezig te zijn op deze dag. Hij feliciteerde de gemeenschap met de gerenoveerde poli. ‘Houden jullie samen met de RGD deze poli in stand. Houd een oog in het zeil om eventuele calamiteiten te voorkomen aan het gebouw’, zei Pengel. Hij predikte ook voor de preventieve zorg. ‘Kom niet naar de poli alleen als je ziek bent. Kom ook als je niet ziek bent en vraag naar info voor de preventieve zorg. Voorkom ziekte’, adviseerde hij.
“Een enorme opluchting’, noemt arts Sunil Orie het gerenoveerd gebouw. Deze dokter heeft meestal op de dinsdag poli gehouden aan de Malangweg. ‘Het is nu heel aangenaam voor de patiënten, verplegenden en de artsen om hier te werken. Voorheen moesten we onze diensten verlenen in het vervallen gebouw. Op den duur moest de apotheek sluiten, want het was niet meer verantwoord om medicijnen in zo’n gebouw op te slaan’, zegt de arts. Hij geeft aan dat er vandaag vergaderd wordt over de op te voeren frequentie van de artsen op de hulppoli.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!