Jogi: “Mensen worden als honden behandeld bij Milieubeheer”

De wegbarricade aan de Oost-Westverbinding voor het kantoor van de afdeling Openbaar Groen
De wegbarricade aan de Oost-Westverbinding voor het kantoor van de afdeling Openbaar Groen
“NDP’ers proberen hardwerkende VHP’ers te bedreigen zodat zij zwijgen en de overstap doen naar de paarse partij. VHP’ers, die 20 tot 25 jaar bij Milieubeheer hebben gewerkt, worden slachtoffer van politieke rancune. Mensen worden als honden behandeld bij Milieubeheer”, zegt assembleelid Mahinder Jogi (VHP) aan Dagblad Suriname. De politicus hekelt het feit dat de regering een besluit heeft genomen om medewerkers van de afdeling Openbaar Groen, waaronder coördinatoren, in zowel Commewijne als Saramacca over te plaatsen naar Paramaribo. Zo moeten drie coördinatoren uit Saramacca verplicht naar Paramaribo om te werken, terwijl hun posities nu worden ingevuld door mensen van de NDP. “Het gaat om NDP’ers die het werk nauwelijks kennen en nauwelijks scholing hebben. Een van de jongens die benoemd moet worden, zit elke dag onder de markt. Die man is binnengekomen als tuinman, deed chauffeurswerk en wordt plotseling benoemd tot coördinator. Mensen worden van de ene op de andere dag gemuteerd, zonder dat er een behoorlijke mededeling aan hun wordt gedaan. Politieke rancune en intimidatie is schering en inslag”, aldus Jogi. De volksvertegenwoordiger zegt dat de beschikkingen van het personeel uit Saramacca duidelijk aangeven dat de mensen in dienst zijn van de afdeling Milieubeheer van Saramacca.
Jogi zegt Openbare Werken, minister Siegfried Wolff, over deze kwestie te hebben gesproken en hem duidelijk te hebben aangegeven dat hij voor de consequenties zal moeten instaan indien hij deze zaak niet kan oplossen. De politicus geeft aan mogelijkheden te bekijken deze zaak juridisch aan te vechten. “De bewindsman handelt in strijd met wat in de beschikkingen staat”
Vier tot vijf NDP-bussen zonder aanbesteding ingezet
“Deze mensen worden met NDP-bussen vervoerd naar Paramaribo om daar te gaan werken. Waarom moeten zoveel kosten worden gemaakt om 150 mensen naar de stad te brengen, terwijl Paramaribo al genoeg personeel heeft daarvoor. Die paarse boeven willen gewoon weer een grote njang maken”. Volgens Jogi worden zeker vier tot vijf bussen zonder een openbare aanbesteding vanuit Saramacca ingezet, waardoor de mensen pas laat in de middaguren thuis terugkeren. Het gaat volgens hem om bussen die door NDP’ers tegen betaling worden ingezet. Ook wordt er volgens hem geen rekening gehouden met de gezondheidstoestand van bepaalde mensen. “Er is een jongeman die een hartaandoening heeft, wordt elke dag in de felle zon op en neer vervoerd. Die mensen spelen met zijn gezondheid”, aldus Jogi.
De VHP’er zegt verder dat het land in een moeilijke positie zit waar mensen elke seconde op een andere wijze zouden kunnen gebruiken om zichzelf vooruit te kunnen brengen. Doordat zij onnodig urenlang moeten worden vervoerd, zorgt dat ervoor dat zij deze tijd niet aan de landbouw kunnen besteden.
Aannemer onnodig aangetrokken om straten en bermen Saramacca te onderhouden
Ook bij het onderhoud van straten en bermen wordt er volgens de politicus flink verspild door een aannemer aan te trekken die zijn eigen arbeiders inzet om bepaalde plaatsen schoon te houden. Dit, terwijl Milieubeheer wel over genoeg capabele arbeiders en redelijk goed werkende machines beschikt. “Het is gewoon verspilling van geld, terwijl de regering keer op keer aangeeft de intentie te hebben om te gaan bezuinigen”
Oost-West verbinding gebarricadeerd
Jogi zegt dat 200 arbeiders uit Commewijne bezig zijn plannen te maken om de Oost-Westverbinding te barricaderen om de genomen maatregelen ongedaan te krijgen. Afgelopen dinsdag was er volgens hem een delegatie van Milieubeheer, gesterkt met exponenten vanuit het Kabinet van de President, in het district om erop toe te zien dat een NDP’er geïnstalleerd werd als coördinator in Commewijne. “Er is iemand die het werk al 20 jaren doet. Waarom wordt die persoon niet geplaatst?” Jogi vindt dat politiek bedreven mag worden, maar er wel altijd rekening gehouden moet worden met bepaalde grenzen.
FR

error: Kopiëren mag niet!