“Ik ben verkracht onder bedreiging van een mes”

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft maandag het slachtoffer, R.B. op de strafzitting gehoord. Zij vertelde dat de verdachte, K.P., haar onder bedreiging van een mes, heeft verkracht. De verdachte had in eerste instantie ontkend seks te hebben bedreven met zijn buurvrouw. De verdachte is later terug gekomen op zijn eerder afgelegde verklaringen. Hij gaf op de zitting te kennen dat zijn buurvrouw vrijwillig seks met hem heeft gehad. Het slachtoffer heeft dat ten stelligste ontkend en de verklaring tegengesproken. “Ik ben verkracht onder bedreiging van een mes, “, benadrukte zij bij de rechter.
Advocaat Lygia Palmburg, die de verdachte juridisch bijstaat, merkte op dat het slachtoffer nimmer bij de politie had aangeven dat de verdachte gewapend was. Zij vond dat het slachtoffer niet consistent is met haar verklaring. Op de afgelopen zitting is het rapport van een DNA-onderzoek toegevoegd in het dossier. Uit dat onderzoek zijn de feiten duidelijker geworden. K.P. wordt ervan verdacht op 2 februari 2016 het slachtoffer R.B. te hebben verkracht. Na het gebeurde deed het slachtoffer aangifte bij de politie. De politie heeft een plaatselijk onderzoek verricht en het blijkt dat er spermasporen waren op een laken. Het bevlekte laken was voor DNA-onderzoek in beslag genomen. Het resultaat daarvan is positief. De verdachte heeft van meet af aan het feit ontkend.
De magistraat zal op de zitting van 5 december de verdachte uitgebreid horen. In het belang van het onderzoek blijft K.P. in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!