Paramaribo opschonen en poetsen

Toerisme wordt gezien als een bron van inkomsten. Het genereert deviezen en werkgelegenheid. Grote spelers in de Surinaamse toerismesector hebben geloof in de branche met name Hotel Torarica, Courtyard Marriott Hotel, Wyndham Garden Hotel en Kersten zetten zich binnen de Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata) in om toerisme te bevorderen en op een hoger niveau te tillen. De Shata, onder voorzitterschap van Marc Waaldijk, straalt ‘corporate governance’ uit, hetgeen bleek tijdens de launch van Shata. Marketing van het Surinaams toerisme is een belangrijk doel van de associatie. Shata zal zoals aangekondigd in samenwerking met relevante actoren binnen de toerisme-industrie veel tijd en energie stoppen in het aantrekken van buitenlands toerisme.
Lokaal toerisme niet onderschatten
Dagblad Suriname werd erop gewezen dat er tijdens de launch van Shata hoegenaamd niet werd stil gestaan bij ‘lokaal toerisme’. Alle ogen zijn gericht op het buitenland en deviezen.’ Lokaal toerisme is volgens de aangever van deze mening een potentiële bron om horeca en toerisme vooruit te helpen. Er valt nogal wat te bieden aan dagjesmensen en gasten die kort verblijven. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden.
Toeristen halen hun neus op
De commentator had het ook over Suriname als aantrekkelijk toeristisch product. Het is waar het land is rijk aan culturen en een wonderschone natuur heeft, maar Paramaribo is een vuile stad en veel van ons gebouwenerfgoed staat er vervallen bij. Het Onafhankelijkheidsplein lijkt op een aleysi gron. De doordringende urinegeur die door buurten als Ondrobon, in de omgeving van de Centrale Markt en Heiligenweg waait doet toeristen hun neus ophalen. Toeristen schuwen deze plaatsen. Zeer weinig of geen toeristen doen de markt aan, want het is een onhygiënisch zootje. Zelfs Surinaamse burgers komen er niet graag. Dit, terwijl marktbezoek wereldwijd als een toeristische attractie wordt beschouwd. Aan Shata, die veel werk aan de winkel heeft, wordt meegeven om het Surinaams toeristisch product op te schonen en te poetsen.

error: Kopiëren mag niet!