Minister zegt meeting af vanwege bedreigende post op social media

Minister zegt meeting af vanwege bedreigende post op social mediaDe minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft de meeting met de Surinaamse Politiebond afgelast. Volgens Raoul Hellings, voorzitter van de bond, heeft zij de meeting afgelast op basis van een post op social media die bedreigend bij haar overkwam. “We hadden een afspraak met de minister dat wij ons gezamenlijk zouden terugtrekken voor dit weekend om zaken nader te bespreken. Het verbaasde mij toen de minister de meeting donderdagavond afzegde, omdat er vanuit de politiebond bedreigende uitlatingen zouden zijn gedaan en dat er zaken zijn gepost op Sranan Skowtu. Dit laatste is een besloten groep voor politieambtenaren op social media. Op basis hiervan besloot zij de meeting te cancelen, zonder daarbij de mening van de politiebond gehoord te hebben. Ik had ook geen zin om naar die meeting te gaan; het lijkt er immers op alsof zaken eenzijdig worden doorgedrukt.”
De minister belde vrijdagmorgen met de bond en nodigde hen uit om alsnog op Republiek te komen, alwaar zij en de korpsleiding bezig waren te vergaderen. “De minister heeft dus enerzijds gezegd dat de meeting niet doorgaat, maar zij trekt zich wel terug met de korpsleiding. Dit doet bij ons het vermoeden ontstaan dat de minister bezig is tegen de bond te hokken samen met de korpsleiding. Op basis hiervan besloot de bond om een spoed persconferentie te beleggen.”
De voorzitter gaf gelijk ook aan dat er maandag 17 oktober een spoed algemene ledenvergadering (alv) wordt gehouden. “We gaan het overlaten aan de leden van de Surinaamse Politiebond om te beslissen hoe verder te gaan. Wij van de politie zijn niet verantwoordelijk voor de beslissingen die genomen zullen worden tijdens deze alv. Zulks omdat wij kosten noch moeite hebben gespaard om ‘on speaking terms’ te blijven met onze werkgever”, aldus Hellings.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!