Felicitaties en waarschuwingen voor jarige Bouterse

Felicitaties en waarschuwingen voor jarige Bouterse“De president moet doorgaan op de ingeslagen weg”, zegt assembleelid Keshopersad Gangaram Panday ter gelegenheid van de 71ste jaardag van Desi Bouterse, zijnde de president. Volgens Gangaram Panday geeft de president blijk van het feit dat niemand te oud is om zo een zware post te bemannen en het land te leiden. Hij hoopt dat het de president lukt om op de ingeslagen weg de Surinaamse samenleving uit de huidige problemen te halen, om zodoende betere tijden tegemoet te gaan.
“71 jaren zijn geen 71 dagen. Het zijn 71 levensjaren. Wanneer iemand zo een leeftijd bereikt, moet de persoon hartelijk worden gefeliciteerd”, reageert politicus Patrick Kensenhuis. Volgens Kensenhuis heeft Bouterse veel bereikt en meegemaakt in deze 71 jaren. “De persoon Desire Delano Bouterse zal datgene wat hij geleerd heeft en heeft meegemaakt in deze 71 jaren kunnen overdragen aan de jeugd. De president heeft nu de gelegenheid om vooral inhoud te geven aan het aspect van kennisoverdracht”, meent Kensenhuis.
Echter zijn er ook critici die de president wat anders adviseren op zijn 71ste jaardag. Volgens econoom/jurist Guillermo Samson zou de president een 180 graden ommekeer moeten maken om het land en zijn naam te redden. Hij brengt in herinnering dat Bouterse democratisch is gekozen en het volk het nog steeds met hem meent, maar de president het omgekeerde niet laat blijken.
“Als president van dit land en mijn president ben je nooit te oud om te leren. Wat ik hem kan meegeven, is kijken naar al de mensen die hem verkeerde adviezen geven, hem en het land de verdoemenis insturen, het hele land in een net omspannen en dit mooie land volproppen met maatschappelijke mislukkelingen. Hij moet al deze mensen voor goed en voor eeuwig als brandhout dumpen. Op het ogenblik is hij gedoemd om als één van de slechtste presidenten ter wereld ten onder te gaan. Hij heeft nog de kans om tussen zijn 71ste en 75ste, het volk naar grotere hoogten te brengen zoals hij hen had beloofd”, stelt Samson. Volgens Samson kan de president al de beloftes realiseren, maar dan moet hij alleen werken met eerlijke mensen en met mensen die verstand hebben van wat er werkelijk gedaan moet worden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!