Student zwaar benadeeld door bestuur FTW

De student die door een medewerker van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTW) werd geslagen, geeft aan zwaar benadeeld te zijn door de faculteit. De student gaf aan dat hij uiteindelijk afgestudeerd is op 1 september 2016 na alle perikelen met de medewerker die hij heeft geïdentificeerd als te zijn de docent, die tevens de huidige richtingscoördinator (rc) van Werktuigbouwkunde is. Het cijfer dat hem werd toegekend voor zijn thesis werd een 6. De student maakte na het verschenen artikel van woensdag 5 oktober contact met Dagblad Suriname. Hij zegt op 31 augustus 2016 aangifte bij de politie gedaan te hebben van de mishandeling door de richtingscoördinator. Hierna zouden beide partijen op 1 september 2016 opgeroepen en geconfronteerd worden. “Slechts de coördinator werd opgeroepen. Nadat enkele dagen voorbij waren en ik niets van politie van Uitvlugt had vernomen, ging ik persoonlijk naar het bureau. Daar aangekomen werd ik in de gelegenheid gesteld om de inspecteur te spreken. Hij wilde niets van mij aanhoren en gaf steeds aan dat ik in de fout ben geweest, omdat ik de coördinator had aangevallen in plaats van hij mij.” Uiteindelijk heeft de student een bewijs gevraagd van de aangifte, omdat discussiëren met de inspecteur volgens hem geen zin had, aangezien de inspecteur naar zijn mening partijdig handelde in deze. “Dat deze zaak nog steeds in onderzoek is bij de politie zoals door de decaan Nawin Nannan is aangegeven berust dan niet op waarheid.”
De student zegt schriftelijk formeel een klacht ingediend te hebben op 9 september 2016 bij het bestuur van de AdeKUS, waarop hij tot heden geen reactie van het bestuur heeft ontvangen. In de brief geeft hij een relaas hoe het is gekomen dat hij werd geslagen door de docent. Volgens de student zou hem na het verdedigen van zijn afstudeerscriptie op 30 augustus, een 9-tal punten overhandigd zijn door de rc die verbeterd moest worden voordat hij kon afstuderen. “Ik werd een andere begeleider toegewezen met wie ik de punten heb verbeterd. Op 31 augustus ging ik naar de rc die aangaf dat hij mij niet zou kunnen ontvangen, omdat hij 2 afstudeerpresentaties had die hij moest volgen en dat ik een andere afspraak moest maken”. Bij de student was het bekend dat de betreffende docent naar het buitenland zou vertrekken de volgende dag, dus hield hij hem voor dat de bespreking dan ook op 31 augustus moest plaatsvinden, anders zou de docent in gebreke blijven ten aanzien van de besluiten die zijn genomen door de opleidingscommissie, het faculteitsbestuur en het bestuur van de AdeKUS, met betrekking tot de datum van afstuderen. Er ontstond een discussie waarna de coördinator kenbaar maakte dat hij zijn medewerking niet meer aan de student zou verlenen. Dit viel niet in goede aarde bij de student die sinds 2014 in principe klaar is om af te studeren, maar geen steun ondervond bij de afronding van zijn opleiding. Het betreft in deze een student die gemiddeld een 8 als eindcijfer heeft en het eerste deel van zijn studie in de toegemeten tijd correct heeft afgerond. De student geeft aan dat hij kenbaar maakte dat hij gerechtelijke stappen tegen de coördinator zou ondernemen. “Ik heb mijn wijsvinger naar hem toe gericht en op dat moment klapte hij mij aan de linkerkant van mijn gezicht. Hierdoor raakte mijn bril beschadigd. Van schrik en uit pure frustratie, reageerde ik door krachttermen tegen hem te gebruiken”, aldus de student. Daarna is de student overgegaan tot het indienen van een klacht bij het bestuur. De student zegt getraumatiseerd te zijn door de universiteit vanwege de onheuse behandeling welke hij heeft ervaren vanaf zijn tweede collegejaar. Uiteindelijk is dit uitgemond in fysiek geweld.
Dagblad Suriname heeft de uitgebreide klacht die de student heeft verzonden naar het Adek-bestuur en de cijferlijsten van de student in bezit.

error: Kopiëren mag niet!