Jogi blijft zich ergeren aan slechte werkwijze politie Saramacca

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) blijft zich ergeren aan de slechte werkwijze van de politie van Saramacca. Jogi zegt afgelopen week slachtoffer te zijn geworden van vernieling in zijn in aanbouw zijnde woning, waar in totaal 11 ruiten, elk van 5 vierkante meters, zijn kapotgeslagen. “Zaterdagmiddag zei de politie dat zij pas de volgende dag langs zou kunnen komen, omdat het al donker was. Hoe is het te donker? De plaats is helemaal verlicht; de agenten konden best wel een kijkje komen nemen, dan waren zij juist geïnformeerd om het verdere onderzoek in te stellen. In eerste instantie waren 2 ruiten kapot geslagen. Dinsdagmorgen belde een familielid mij en vertelde mij dat er nog meer ruiten waren gesneuveld. Toen heb ik de politie weer gebeld, waarna ik ontdekte dat de wetsdienaren niet eens waren ingegaan op de eerste aangifte van zaterdag. Zij zouden pas de volgende dag kunnen kijken. Is dit de wijze hoe de politie werkt?”, vraagt de zeer teleurgestelde parlementariër zich af.
De politicus zegt dat het hierbij om een schade gaat van USD 5000 en hij steeds slachtoffer wordt van diefstal. Zo is eerder diefstal gepleegd van alle koperen draden en buizen in het gebouw en zijn zelfs zekeringkasten en brekers weggedragen. Recent nog zijn zakken cement en dozen tegels gestolen. “Was de politie ingegaan op mijn eerste aangifte van zaterdag, dan zou de verdere vernieling ook kunnen zijn voorkomen. Ik heb steeds aangiftes bij de politie gedaan waarbij ik zelf enkele verdachten heb aangewezen. Tot de dag van vandaag heb ik nul komma nul op het rekest gehad. Nooit bellen ze je zelf om aan te geven hoe ver zij zijn met het onderzoek. Ik heb geen persoonlijke problemen met de politie, maar ze zijn te slap”, aldus Jogi. De parlementariër zegt dat hij enkele maanden terug ook een probleem had met een elektricien, die een groot deel van zijn spullen had weggedragen. Na deze zaak in de media te hebben gebracht, heeft hij eindelijk de politie zover kunnen krijgen een deel van deze spullen terug te krijgen. “Tot de dag van vandaag heb ik de rest van de spullen niet gehad, terwijl de politie de elektricien oproept voor verhoor en mij niet confronteert met zijn verklaringen”, aldus Jogi.
Gemeenschap Saramacca ook dupe
De politicus voert aan dat de gemeenschap van het district hem dagelijks confronteert met de volgens hem ‘zeer slechte werkwijze van de politie’. “150 mensen van Saramacca hebben hun beklag bij mij gedaan. Wanneer de mensen van Tijgerkreek de politie bellen, wordt aangegeven dat zij geen voertuig of brandstof hebben. Op Hamburg is een familie onlangs overvallen en beschoten. De mensen bellen om door te geven dat er criminelen gesignaleerd zijn. Het enige wat de politie zegt is: ‘we komen straks’. Echter, nooit deng man ne kong.” De parlementariër vindt dat de politie ondanks alle problemen moet proberen om het veiligheidsgevoel te garanderen. Zo ver hij weet, is er geen sprake van tekort aan werkattributen en brandstof.
Advocaat Kanhai ook slachtoffer
Jogi zegt dat hij wederom van plan is om een brief naar de procureur-generaal te schrijven over het gedrag van de politie. Hij heeft hiervoor inmiddels opdracht gegeven aan zijn raadsman Irwin Kanhai. Volgens de politicus is zijn advocaat onlangs zelf slachtoffer van diefstal geworden in het district toen inbrekers een jachtgeweer uit het buitenhuis van Kanhai wegnamen. “Kanhai heeft aangifte bij de politie gedaan, waarna de politie even is komen kijken. Kanhai heeft zelfs een verdachte aangewezen, maar de politie is tot de dag van vandaag niet geweest om de vermoedelijke inbreker te ondervragen. Wat doet de politie dan met de kleine man?”, aldus Jogi.
Onderzoek gaande
Inspecteur Harnarain Mohan, de gewestelijke politiecommandant van Saramacca, zegt in reactie aan de krant dat de politie kennis heeft genomen van de aangifte van Jogi. De zaak wordt volgens Mohan verder onderzocht.
FR

error: Kopiëren mag niet!