Worstelaar Nawien Bepat: “Ik train elke dag”

Nawien Bepat
Nawien Bepat

1 Bepat (1)De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseerde afgelopen zaterdag een worsteltoernooi in het district Nickerie. Daarbij kwamen Nickeriaanse worstelaars uit tegen atleten van de verenigingen buiten dit district. Een van de worstelaars die bij een ieder opviel op deze dag was ongetwijfeld de 16-jarige Nawien Bepat. Hij kwam als enige uit in twee wedstrijden en won beide overtuigend. Zijn stijl van worstelen, waarbij hij mooie technieken gebruikte, viel een ieder op in het VHP-Centrum. Bepat lijkt op de rappe worstelaar Rehiem Mohamed, maar dan met extra fysieke kracht. Maar wie is deze Bepat nou?, was de vraag die een ieder zich stelde.
Nieuw
Bepat beoefent de worstelsport bijkans een jaar actief bij de worstelvereniging Jai Hind van voorzitter en trainer Safiek Gowrie. ‘Het geheim van mijn snelle groei is trainen. Ik train elke dag’, zegt Bepat zelfverzekerd tegenover Dagblad Suriname. ‘Ik train mee met Jai Hind, maar doe daarnaast ook mijn eigen dingen. Ik doe aan voetballen en zo houd ik mijn conditie op pijl. Verder ga ik voor krachttrainingen naar de gym. Per week ben ik 7 dagen actief bezig’, zegt hij. ‘Trainen maakt je niet alleen beter in de sport, je bent ook gezond hierdoor’, geeft hij als boodschap mee aan jongeren van vandaag.
Inspiratie
Bepat haalt zijn inspiratie door te kijken naar topworstelaars in binnen- en buitenland. “Ik kijk ook vaak naar video’s van de Amerikaanse topworstelaar Jordan Burroughs. Ik neem zo zijn technieken over en ga erop trainen totdat ik ze onder de knie heb. Ook kijk ik vaak naar WWE-wedstrijden’, zegt de Mulo West-leerling. Daar is Brock Lesnar zijn idool.
Toekomst
De 16-jarige Bepat wordt in november 17 jaar. Tijdens de nationale kampioenschappen vorig jaar werd hij semikampioen in de gewichtklasse tot 60 kilo’s bij de jeugd. In de finale verloor hij toen van Ghanshaam Ramcharan. Dat was toen zijn debuut. Tijdens het internationaal toernooi dit jaar was zijn groei te merken, waar hij van Antonio Troenodikromo won als underdog. Voor de toekomst wil hij topprestaties halen met worsten zowel nationaal als internationaal. De Olympische Spelen zijn een droom van hem.
Uitslagen worsteltoernooi Nickerie “West versus De Rest”
1. Jair Ramkisoen WV Jai Hind – Sahil Satram Wv Jai Hanoeman (Jeugd)
Uitslag: Sahil Satram wint met Technisch Overwicht (10 – 0)
2. Kamlesh Kalidin WV Hind-Keserie – Atish Satram WV Jai Hanoeman (Jeugd)
Uitslag: Atish Satram wint op punten 12 – 6
3. Akshay Mahabel WV Hind-Keserie – Stephan Brunings WV Commewijne (Jeugd)
Uitslag: Stephan Brunings wint op punten 12 – 11
4. Nawien Bepat WV Jai Hind – Antonio Troenodikromo WV Commewijne
Uitslag: Nawien Bepat wint met touche
5. Soeradj Gadjoe WV Jai Hind – Adesh Bhawani WV Commewijne
Uitslag: Adesh Bhawani wint op punten 12 – 8
6. Shaief Sherali WV Jai Hind – Rohit Shri WV Commewijne (Jeugd)
Uitslag: Rohit Shri wint met touche
7. Shaniel Poeran WV Hind-Keserie – Amit Shri WV Commewijne
Uitslag: Shaniel Poeran wint op punten 19 – 11
8. Nawien Bepat WV Jai Hind – Nitish Ramoutar WV Commewijne (Jeugd)
Uitslag: Nawien Bepat wint met Technisch Overwicht (10 – 0)
9. Remie Padarat Jai Hind – Ashwien Mansabdar SC Tatami
Uitslag: Remie Padarath wint met touche
10. Akshay Mohan WV Jai Hind – Soeradj Kowlesar WV Jai Hanoeman
Uitslag: Akshay Mohan wint op punten 9 – 8
11. Sharwien Kalidin WV Jai Hind – Aakaash Ramdien WV Commewijne
Uitslag: Sharwien Kalidien wint met touche

error: Kopiëren mag niet!