Korpschef: “Wij proberen binnen prioriteiten nog scherper te prioriteren”

Korpschef Agnes Daniels
Korpschef Agnes Daniels
Korpschef Agnes Daniel kijkt ondanks de vele kritieken op het optreden van de manschappen van het Korps Politie Suriname (KPS) toch positief naar de verdere stappen van de politie om de toename van de criminaliteit met alle beschikbare middelen aan te pakken. In gesprek met Dagblad Suriname onderkent de politiebaas dat zaken als berovingen en overvallen zaken haast dagelijks in deze periode voorkomen. Dit keurt zij ten stelligste af. “Inderdaad is het zo dat wij dagelijks een aantal strafbare feiten hebben. Zeker berovingen en overvallen zijn zaken die de gemeenschap bezig houden en vooral als je in je eigen beschermd gebied van je woning slachtoffer wordt. Het is niet iets dat wij goed praten, maar wij proberen met alle middelen die wij hebben, zeker in deze situatie met ernstige beperkingen in budgeten, binnen prioriteiten nog scherper te prioriteren. Wij zijn nog niet op het niveau dat wij zouden willen hebben, maar ik heb hoop dat wij dat wel zullen bereiken”, zegt de korpschef. De politiebaas benadrukt dat zij het gevoel van de samenleving begrijpt en weet dat het niet altijd naar tevredenheid is voor wat betreft de reactietijd en misschien ook het resultaat van het onderzoek. “Maar wij zetten ons ten volle in. Daar mag de gemeenschap van overtuigd zijn. De medewerkers doen hun uiterste best om het niveau van veiligheid te garanderen”, aldus de korpschef.
‘Men moet de hoop niet verliezen’
Daniel benadrukt dat de politie ondanks alles toch wel medewerking krijgt vanuit de samenleving wanneer het gaat om de criminaliteitsbestrijding. Door informatieverstrekking en meldingen is het korps volgens haar beter in staat om op te treden. Daar is zij de samenleving heel erg dankbaar voor. Zij roept de samenleving daarom op om meer alertheid te tonen. “Laten wij ons niet alleen concentreren op onszelf, maar ook op onze directe omgeving. Het is altijd goed dat je goede relaties met je buren hebt, zodat de alertheid op een hoger niveau is en dat je met elkaar de informatie kunt delen. Zo kan zeker bij ongewenste situaties melding worden gemaakt. Men moet de hoop niet verliezen”, aldus de korpschef.
Korpschef kijkt uit naar meer politiebudget in 2017
Daniel, die afgelopen vrijdag ook de jaarrede van president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee (DNA) heeft bijgewoond, zegt dat zij uitkijkt naar de aangekondigde maatregelen en projecten van het staatshoofd om de veiligheid te blijven garanderen. Vooral de behandeling van de begroting is volgens haar belangrijk, zodat de politie in het komende dienstjaar met een beetje meer elan aan de gang kan gaan en wat de beschikbaarheid van de budgeten betreft, het korps wat meer ruimte heeft om het werk naar behoren te doen.
FR

error: Kopiëren mag niet!