Leeflang: “Als het kalf verdronken is, dempt men de put’

Leeflang over IMF statement president _Als het kalf verdronken is dempt men de put_De vakbondsleider Murwin Leeflang zegt geen mogelijkheid of oplossing te hebben geconstateerd bij de laatste persmeeting van de president. Hij ziet in ieder geval op korte termijn geen oplossingen voor de arbeiders in het land. De twijfels die nu worden aangegeven door de president met betrekking tot het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn volgens Leeflang al eerder door de vakbeweging aangekaart. De vakbeweging heeft er zelfs concrete waarschuwingen voor gegeven. “En toen was het: “unu kan tja sma kon na strati mi srefi e kon waka””, zegt Leeflang over de president. “Waar wij als arbeiders naar uitkijken zijn de maatregelen die moeten worden getroffen, zodat wij als werkende klasse kunnen overleven in het land. Ik had verwacht dat de president richting de wrokomans en wroko-uma’s zou aangeven welke plannen de regering zal invoeren om ons in deze crisis te beschermen. Echter heeft onze president ons niet kunnen aangeven hoe wij als arbeiders/werkers kunnen overleven, welke mogelijkheden er zijn voor wat werkgelegenheid betreft, wat men gaat doen om die arbeidsmarkt te beschermen tegen nog meer banenverlies en wanneer deze maatregelen die ons toch enigszins moeten beschermen, komen”, stelt Leeflang.
Als de president in zijn relaas aangeeft dat hij weet dat iedereen het moeilijk heeft, vraagt Leeflang zich af, wat de regering dan doet om iedereen tegemoet te komen. “De vakbeweging heeft gewaarschuwd tegen het sluiten van een lening met IMF. Als ik nu hoor dat IMF koud en berekenend is, dan klinkt dat als ‘als het kalf verdronken is dempt men de put’”, meent Leeflang.
‘Suriname heeft al eerder met dit soort situatie gedeald, ook nog zonder een IMF. Leeflang benadrukt dat de huidige regering moet ophouden aan te geven dat de vorige regering met overbruggingsgelden de economie weer gezond heeft gemaakt. En zoals het eruit ziet, zullen er volgens hem nog meer kostenverhogende maatregelen worden doorgevoerd.

error: Kopiëren mag niet!