Rusland juicht afschaffing visumplicht Nederland toe

De PvdA-politicus Ramon Ramsodit uit Hoogvliet heeft maandag gesproken met de Tweede Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Harry van Bommel (SP) over afschaffing van het visum voor kort verblijf voor Surinaamse staatsburgers. Dit is gebeurd in de aanwezigheid van VHP-leider Chan Santokhi en Ram Rambaratsingh, verklaart Ramsodit tegenover Dnieuws.
Beide Kamerleden zijn volgens hem persoonlijk voorstander van afschaffing van de visumplicht voor Surinamers. Echter moeten zij dit vraagstuk binnen hun fractie bespreken. Ramsodit heeft vorige week ook met de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, beide van de fractie van Groep Kuzu/Öztürk (GrKÖ), gesproken. Ook deze twee Kamerleden zijn volgens de PvdA-politicus voorstander van afschaffing van het visum voor Surinaamse staatsburgers.
De afschaffing van visumplicht is al jaren een discussie in zowel Suriname als in Nederland. Critici vragen zich nu af waarom de uitkomst nu anders zou zijn. Vooral wanneer het land in een crisis verkeert en verwacht mag worden dat er een flinke toestroom kan ontstaan als er geen visum nodig is. Volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland zou het een positieve zaak zijn indien zo een situatie kan worden gerealiseerd voor Surinamers. Dit alvast in de persoonlijke/familiesfeer. Daar bovenop, kijkende naar het belang van Suriname en Nederland, zou het gemakkelijker over en weer kunnen reizen, ook moeten betekenen dat er betere en meer zakenrelaties kunnen ontstaan. “Zakenrelaties kunnen geïntensifieerd worden, zaken in zowel de commerciële als in de sociale sfeer. Nederland is een logische partner vanwege de gemeenschappelijke taal en de familierelaties”, stelt Rusland.
Natuurlijk ligt het aan de mensen daar in Nederland om het besluit te nemen, maar Rusland zou het toejuichen. Ook Santokhi is volgens Ramsodit samen met de VHP voorstander hiervan. “Ik zal buiten de PVV met alle Tweede Kamer-fracties praten over afschaffing van het visum. Ik probeer vóór de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 duidelijkheid te krijgen, want wij krijgen een centrum rechts kabinet in Nederland, waardoor afschaffing van het visum voor Surinamers politiek niet haalbaar zal zijn”, aldus Ramsodit.

error: Kopiëren mag niet!