Valies: “Onderwijs nieuw schooljaar vooralsnog niet gegarandeerd”

Het nieuwe schooljaar staat bijna voor de deur. Echter leven heel wat scholieren/ouders in onzekerheid of het nieuwe schooljaar wel een positieve start zal kunnen maken. Dagblad Suriname vroeg Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), om hierop te reageren.
Valies geeft aan dat de regering zich niet heeft gehouden aan de conventies. Op 11 juli is er een brief gericht naar de regering ten aanzien van de herwaardering van de leerkrachten. De BvL is de precaire situatie in het land al zat en eist een inflatiecorrectie, welke vooralsnog niet door de regering is uitgevoerd. Valies beweert dat de er reeds consensus is bereikt met de regering, echter is er geen uitvoering hieraan gegeven, wat de BvL ernstige zorgen baart. “Hoe komt het dat de regering een overeenkomst tekent en zich niet eraan houdt? En als er om uitleg gevraagd wordt aan de regering, wordt dat ook niet gegeven. Men maakt zich helemaal niet druk om de leerkrachten”, aldus Valies. Op 3 oktober 2016 vindt er een ledenvergadering plaats, waarin de verdere gang van zaken bepaald zal worden. “Vooralsnog kan ik niets garanderen”, zegt Valies.
De onlangs gehouden informatiesessies, in het kader van de investeringsprojecten van de regering met betrekking tot het Stabilisatie- en Herstelplan, is niet door alle genodigden bijgewoond, waaronder ook de BvL. Valies geeft aan dat de afwezigheid van de BvL tijdens de informatiesessies te maken heeft met andere verplichtingen van de leden. De meeste leden zijn momenteel met vakantie, waardoor de informatiesessies niet zijn bijgewoond.

error: Kopiëren mag niet!