DNA-leden op dienstreis

Jenny Simons
Marinus Bee

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Riad Nurmohamed
Ruchsana Ilahibaks
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Amzad Abdoel
Andre Misiekaba
Celsius Waterberg
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Diana Pokie
Diepakkoemar ChitanHoewel De Nationale Assemblee (DNA) met vakantie is, worden er in deze recesperiode toch flink wat dienstreizen voorbereid en uitgevoerd. Dit gebeurt door zowel coalitie- als oppositieleden. Dit meldt een bron aan Dagblad Suriname. Zo is parlementsvoorzitter Jennifer Simons (NDP) onlangs afgereisd naar China voor een Vredesconferentie. Volgens informatie zijn ook haar man en een protocolofficier met haar mee. Maar dat is niet alles. Amzad Abdoel (NDP), Diepakkoemar Chitan (HVB) en Diana Pokie (Abop) gaan van 24 tot en met 29 september naar Geneve.
In de maand oktober volgen de DNA-leden Melvin Bouva (NDP), Chan Santokhi (VHP) en Ruchsana Ilahibaks (NDP) voor een dienstreis naar Geneve. In deze maand gaan de parlementariërs van de rivaliserende partijen Abop en BEP, respectievelijk Marinus Bee en Celsius Waterberg, naar Costa Rica. Tenslotte is er in de maand november ook een missie die naar Marokko gaat. In deze delegatie zitten Andre Misiekaba (NDP), Silvana Afonsoewa (NDP) en Riad Nurmahomed (VHP).
‘Normaal neem ik geen deel aan missies van de DNA naar het buitenland. Maar op verzoek van de voorzitter van de VHP en de DNA-commissie voor Milieu, ga ik deze keer wel. Het gaat om een missie die een klimaatconferentie zal bijwonen’, geeft de VHP’er Nurmohamed te kennen.
Recent was er nog hevige kritiek op DNA-leden, die ondanks de precaire situatie van het land, naar een conferentie in Zambia zouden afreizen, terwijl toen de DNA-voorzitter in Canada was. Deze delegatie bestond uit Melvin Bouva (NDP), Rosselie Cotino (NDP), Dinotha Vorswijk (Abop), Asiskumar Gajadien (VHP) en Carl Breeveld (DOE). Bouva, Vorswijk en Cotino waren eerder afgereisd, omdat ze ook aan een Youth Conference zouden meedoen. Later haakten Gajadien en Breeveld af, omdat ze vonden dat de reis het land teveel zou kosten. De totale kosten aan vliegtickets voor deze reis waren om en bij de US$ 35.000.

error: Kopiëren mag niet!