Bestuursverkiezingen PDO op komst

Voorzitter Waldy Nain van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) heeft desgevraagd te kennen gegeven dat de voorbereiding om te komen tot bestuursverkiezing in de eerste week van december begint. De verkiezingscommissie wordt voorgezeten door Tjark Nurse. De partijstructuren in Paramaribo zijn er zo goed als klaar voor. De komende weken zal de aandacht gericht worden op de districten. PDO heeft partijstructuren in vrijwel alle districten. De vleugels moeten alleen nog worden uitgeslagen naar het binnenland. Het partijprogramma voor de komende 5 jaar zal na de bestuursverkiezingen worden gepresenteerd. De PDO zal op 2 december haar 4de jaardag herdenken.
Een schone partij

De PDO maakt zich bezorgd over het zogeheten moreel verval in de politiek. Nain: ‘Exponenten binnen de partij, waaronder ervaringsdeskundigen, bewegen zich al decennia in de politiek en hebben bijdragen geleverd om Suriname vooruit te krijgen. Wij kennen het goede werk dat politieke partijen verzetten, maar wij zijn niet blind voor de slechte zijde van de politiek. Ik ontken niet dat sommige politici en partijen het veel beter zouden kunnen doen’. Het verziekt politiek klimaat kan volgens de voorzitter niet alleen in de schoenen van de partijen en de leiders geschoven worden. Burgers, vaak gemotiveerd door opportunisme en eigen belang, vormen de achterban. Opstelling in algemeen belang is veelal ver te zoeken. Dat is meer dan ooit gebleken tijdens de laatstgehouden verkiezingen. Iedereen wil een vooraanstaande positie, al zijn zij niet geschikt voor de post en andere zaken waarnaar zij dingen. Deze opstelling maakt het voor alle politieke partijen moeilijk om naar behoren te kunnen functioneren. Er hapert nogal wat aan de politieke opvoeding en vorming van de bevolking. De wijze van werken van de leiders en de partijen geven het slechte voorbeeld waaraan de leden zich spiegelen.’ Nain: ‘Het is geen gemakkelijke opdracht voor politici en partijen om deze negatieve politiekvoering en ontwikkeling weg te werken. Dit politiek karakter in Suriname is historisch gegroeid. Er zal veel moeten veranderen om schone politiek in ons land te voeren. De PDO blijft zich vol vertrouwen inzetten om deze doelstelling te verwezenlijken.’ Volgens Nain worden de politieke en financieel/economische ontwikkelingen nauwlettend gevolgd door zijn partij. De regering zou zich ernstig moeten beraden om het verder afglijden van Suriname te stuiten en zijn werkwijze te verbeteren, zodat het vertrouwen in het beleid terugkeert. De regering wordt aangeraden om vooral corruptie in eigen gelederen en daarbuiten kranig aan te pakken, want het is bij velen een doorn in het oog.
Oppositie niet in staat om Bouterse tot luisteren te krijgen

De PDO concludeert dat oppositionele politieke partijen in De Nationale Assemblee tot nu toe niet in staat zijn gebleken om de politicus Desi Bouterse tot luisteren te krijgen. Nain ziet het in 2016 nog niet zover komen dat deze politici de machthebber op de knieën krijgen. Het regeringsbeleid wordt in alle toonaarden afgewezen en de roep naar nieuw leiderschap wordt steeds luider. Er wordt nu overwogen om protestdemonstraties te houden; de straat op te gaan zodat het volk zijn teleurstelling massaal kan uiten en zijn tanden kan laten zien. Eerder hebben oppositiepartijen getalmd om een dreigende houding aan te nemen. Een belangrijke reden daartoe was dat de tijd nog niet rijp zou zijn. ‘Wij leven rond het jaareinde. De politieke ervaring heeft mij geleerd dat in deze periode van het jaar er zelden of nooit animo is om krachtige politieke manifestaties te houden. Op het moment heeft de bevolking bovenal aandacht voor het zich gereedmaken voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. December, de heilige maand, en de jaarwisseling zijn ook niet de geschiktste tijd om zich in deze vorm te manifesteren. De PDO maakt zich daarom in deze periode gereed voor wat er komen zal. De ontwikkelingen worden nauwkeurig beschouwd, overwogen en beoordeeld. De partij maakt zich op voor wat er zal komen.’

error: Kopiëren mag niet!