Partijcentrum PL ontsnapt aan veiling

Partijcentrum PL ontsnapt aan veilingDe veiling van het partijgebouw van de Pertjajah Luhur aan de Mangrovestraat en het televisiestation Pertjajah Televisie, PTV, zal gestuit worden. Hoewel er een bekendmaking staat in één der dagbladen, is inmiddels een regeling getroffen met de bank. Deze mededeling wordt gedaan door partijvoorzitter Paul Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Het perceel waar het partijgebouw van de PL staat, behoort het aannemingsbedrijf Trail Blazer NV toe, waarvan een zoon van Somohardjo de eigenaar is. Deze concern heeft een schuld van in totaal USD 200.000 op zich genomen om een aantal zaken te realiseren. Vanwege de financiële chaos in het land waar de valutakoers niet te beteugelen is, is er een achterstand van bijkans vijf maanden ontstaan bij de betaling van de schuld. Volgens de regeling van de bank wordt elke debiteur die een achterstand heeft vanaf vijf maanden, voor de veiling gebracht. De veiling zou volgens planning op 13 oktober plaatsvinden.
Somohardjo kan opgelucht ademhalen
Inmiddels is een regeling met de bank getroffen dat de achterstand van USD 35.000 ingehaald zal worden met de betaling van USD 5.000 per week. De eerste tranche is de vorige week al voldaan. Somohardjo legt de nadruk op dat de situatie in het land hem in deze wurggreep heeft doen terechtkomen. ‘Het heeft niet aan ons gelegen. Het is de situatie in het land,’ zegt de politicus. Maar hij haalt opgelucht adem dat hij de situatie heeft kunnen redden. Deze met dollarkoers is reden waarom Somohardjo pleitte voor het bevriezen van de schulden van debiteuren bij de bank. Het zou ideaal zijn indien zij gedurende een jaar slechts de rente zouden moeten aflossen. Somohardjo denkt hierbij niet alleen aan zichzelf maar de overige personen die een schuld hebben lopen bij de banken en niet in staat zijn deze af te lossen en ook niet in staat zijn om een regeling te treffen met de bank.
Hulp geboden door vrienden
In deze periode waar de chaos op de financiële markt compleet is, stelt Somohardjo zijn partijleden, sympathisanten en loyalisten gerust dat hij ervoor heeft gezorgd dat het huis van de PL bespaard is gebleven. Hij staat er ook garant voor dat de achterstand van USD 35.000 via de getroffen regeling van USD 5.000 per week weggewerkt zal worden. In deze moeilijke periode is hij vastberaden dat de achterstand ingelopen zal worden. Vrienden van de partij in zowel binnen- als buitenland hebben besloten een helpende hand te bieden in deze tijd van nood. ‘Ik ben zelf niet te koop, het huis van de PL gaat nooit verkocht worden.’ Somohardjo brengt wel in herinnering dat NV Havenbeheer een stuk perceel van Trail Blazers NV waar het partijgebouw is gevestigd, opeist. Hierover is een rechtszaak gaande en zal deze kwestie voor de groene tafel uitgevochten worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!