Jogi: “Bouterse zwemt elke dag lekker in zwart water binnenland”

Assembleelid Mahinder Jogi vindt dat het accent van de regering momenteel nog steeds niet ligt in het oplossen van problemen, maar op de manier hoe zij verder de kas kan leegroven. “Er is geen cohesie in beleid, alles is los en iedereen doet wat hij of zij wil. Aan de andere kant wenst de regering grote bedragen te stoppen in infrastructuurprojecten die onder de noemer ‘creatie van werkgelegenheid’ zijn geplaatst. De regering wil gaan stelen! De regering en mensen van de coalitie willen hun slag gaan slaan en verder gaan stoeien met de resterende middelen zoals men dat heeft gedaan tijdens de regeringen Jules Wijdenbosch en Bouterse 1”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. Jogi vindt dat de president op dit moment dokt voor het volk, terwijl hij juist dagelijks in communicatie moet treden met de samenleving. “Hij moet met de maatschappelijke groeperingen, het parlement en de politieke partijen praten en hun voorstellen zeker meenemen. Dat is wat hij moet doen. Integendeel zit hij elke dag lekker te zwemmen in het zwarte water in het binnenland, terwijl het volk mag bekijken wat hij moet doen. De operaties bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo kunnen nauwelijks starten. Moet je nu highways gaan bouwen? Moet je USD 235 miljoen van China gaan gebruiken in infrastructuur van wegen? Men is het volk vergeten!”, aldus Jogi.
‘Wat gaat Bouterse toveren eind 2017?’
Jogi zegt dat de staat nu al achterloopt met de afspraken met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). Per 1 september zouden de subsidies op de stroomtarieven bij NV EBS verder afgeschaft moeten worden. Echter zal dit volgens het staatshoofd mogelijk veel meer tijd kosten, omdat het bedrijf doorgelicht wordt om de exacte kostprijs te berekenen. “Dat wil zeggen dat de regering de uitgezette tijdlijn voor de realisatie van een aantal doelen ook niet zal halen. Met andere woorden:wWij komen niet tot ontwikkeling en het land zal niet eind 2017 gestabiliseerd worden, zoals de president en financiënminister Gilmore Hoefdraad dat hadden beloofd. Een jaar is al bijna om in het grappen maken. Zes jaar lang heeft men tientallen beloften reeds nagelaten om uit te voeren. Wat gaat Bouterse toveren eind 2017?”, aldus Jogi
Schaarse middelen gebruiken voor politieke propaganda
Jogi benadrukt dat de regering momenteel bezig is met een zo groot mogelijk subsidiebeleid en consumptiebeleid waar de regering niets anders doet, dan de schaarse middelen te gebruiken om politieke propaganda te voeren en te kijken hoe men zichzelf verder kan verrijken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het schoolpakkettenproject van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en de registraties bij het ministerie van Sozavo voor het verkrijgen van steun voor schoolmateriaalkosten.
‘Vicepresident legt koeterwaals uit; eigen opiniepeiling was barslecht’
“Er is helemaal geen cohesie in het beleid en dan komt de vicepresident ook nog koeterwaals in het parlement uitleggen”, zegt Jogi. Volgens de politicus probeert de vp precies als de president steeds zaken goed te praten in De Nationale Assemblee, terwijl de situatie op het veld helemaal anders is. “Vertrouwen is belangrijk in zo een periode, maar Bouterse en Adhin hebben het vertrouwen nu niet meer. Dit is zowel door de Nikos-opiniepeilingen en een eigen peiling van de NDP uitgewezen.” Volgens de parlementariër was de eigen peiling, die via een bureau in Trinidad & Tobago was uitgevoerd, van de NDP zo slecht, dat zij deze zelf niet eens openbaar hebben willen maken. De eigen peiling was uitgevoerd, omdat zij dachten dat die Nikos-peiling door de oppositie was gemanipuleerd. Laten zij ook even naar de brandende NDP-vlaggen kijken”, aldus Jogi.
Contact Gersie en Hoefdraad niet helemaal verbetert
De VHP’er vermoedt dat de relatie tussen Centrale Bank-governor Glenn Gersie en Financiënminister Hoefdraad niet van dien aard is dat zij het monetair beleid vlekkeloos kunnen voeren. Gersie was tot april 2013 directeur Monetaire en Economische Aangelegenheden van de CBvS. Hij werd toen door Hoefdraad, die tussen 2010 en 2015 de scepter zwaaide bij de moederbank, de laan uitgestuurd. Deze oude ruzie zorgt volgens Jogi ervoor dat er een aantal zwakke schakels ontstaat in het beleid. Iets dat wij nu al zien met de stijgende valutawisselkoers en hoge inflatie op de Surinaamse dollar. “Er is geen beleidscohesie binnen dit monetair team”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!