SOB vergadert met minister

Gisteren heeft de Surinaamse Onderwijzersbond (SOB) vergaderd met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Robert Peneux, waarbij er gesproken is over onder andere het opnieuw leven inblazen in de raad binnen de SOB die als taak had nijpende zaken met betrekking tot onderwijs en de leerkrachten en functionarissen te bespreken en oplossingen voor eventuele problemen aan te dragen. Verder is er gesproken over de kwestie van mutatie van de leerkrachten naar het binnenland en de algehele situatie van de leerkrachten en de koersontwikkelingen .
De minister heeft volgens de voorzitter van SOB, Richard Bouguenon, aangegeven dat er diverse zaken zijn die in orde gemaakt zullen worden, voordat leerkrachten gestuurd worden om in bepaalde gebieden les te geven. “Het is absoluut niet zo dat men tegen zijn of haar wil gestuurd zal worden. Men kijkt naar de voorwaarden en als die mogelijkheid daar is, kunnen de mensen zelf ervoor kiezen.” Er zijn in dit kader al plekken die over deze voorwaarden beschikken alleen zouden de voorzieningen bijgeschaafd moeten worden en kan men ertoe overgaan gekwalificeerd personeel te sturen. De SOB is best ook blij met de gegeven informatie. Echter wil de SOB wel de uitwerking van het één en ander zien voordat zij kan zeggen helemaal tevreden te zijn.
Ten aanzien van het vervoer naar de scholen in het binnenland is er gesproken over de ongemakken die dat met zich meebrengt. Leerkrachten klagen veelal over de lange weg die zij per boot moeten afleggen en die soms ook niet altijd veilig verloopt. Een groot zorgpunt in het transporteren van mensen, niet alleen naar het binnenland maar ook ten aanzien van de stad Paramaribo is dat de betaling achter blijft. Het vervoer draait veelal om de uitbetaling van het bus- en bootvervoer. Hierover zou het ministerie nog gesprekken voeren met de collegaminister van Financiën. Uit de gesprekken met de minister heeft de SOB -voorzitter niet begrepen dat het muteren van leerkrachten naar het binnenland on hold zou zijn gezet. Wat hij heeft begrepen, is dat zodra de zaken zo goed als mogelijk zijn ingevuld men ertoe over kan gaan tot invulling geven van mogelijkheden die er zijn. Daarbij is het goed mogelijk dat de nieuwe aanwas leerkrachten alsnog in oktober uitgezonden zal worden naar het binnenland om les te verzorgen.

error: Kopiëren mag niet!