Ontwikkelingen in Wanica

De districtscommissaris (dc) van Wanica, Roline Samsoedien, heeft zich de afgelopen tijd beziggehouden met het aanpakken van de belangrijkste zorgpunten van Wanica. Dagblad Suriname sprak in dit kader met dc Samsoedien. De grootste projecten die in het district Wanica zijn uitgevoerd, zijn de volgende.
Verbetering waterhuishouding
Het regenseizoen in Suriname zorgt altijd voor wateroverlast, zo ook in het district Wanica. De dc heeft er werk van gemaakt om de wateroverlast aan te pakken door de waterhuishouding in de diverse ressorten te verbeteren. Zo zijn er een aantal lozingen opgehaald aan onder andere de Tout Luit Foutkanaalweg, Tawajariepolder en alle Leidingen. De machines die hiervoor gebruikt worden, waren in eerste instantie niet beschikbaar vanwege de precaire situatie waarin het land zich bevindt. Desondanks heeft de dc dit bewerkstelligd.
Verfraaiing van de bermen
Er is aandacht besteed aan de verfraaiing van de bermen in de diverse ressorten in het district Wanica. Ook de vuilophaaldienst is geoptimaliseerd.
Achterstallige grondzaken zijn afgewerkt
“Heel veel achterstallige grondzaken zijn nu opgepakt. Bijkans 3.000 beschikkingen zijn in Wanica uitgereikt. Het gaat hier voornamelijk om personen die jaren terug een aanvraag hadden ingediend. Deze groep is nu al afgewerkt”, aldus Samsoedien.
Huizenbouwproject Hanna’s Lust
Het huizenbouwproject te Hanna’s Lust heeft 160 woningen opgeleverd, voorzien van infrastructuur, water en elektra.

error: Kopiëren mag niet!