Rusland over anti-regeringsstaking: ‘Het is al rommelig genoeg’

NPS-voorzitter Gregory Rusland
NPS-voorzitter Gregory Rusland
De Nationale Partij Suriname (NPS) weet niets over een in voorbereiding zijnde anti-regeringsstaking die op 3 of 5 oktober zou worden voorbereid door de oppositie. Partijvoorzitter Gregory Rusland zegt aan Dagblad Suriname dat zoiets afhangt van het animo dat er bestaat bij de achterban en in hoeverre men ready is om tot het uiterste te gaan. “Wij als leiding hebben een bredere verantwoordelijkheid. Wij moeten daarom natuurlijk nagaan wat wel en wat niet verantwoord is op een bepaald moment. Alles moet goed voorbereid worden. Je wil niet meer rommel hebben in het land. Het is al rommelig genoeg”, aldus de NPS-voorman. Rusland benadrukt dat hij hiermee niet aangeeft dat de partij nooit acties zal voeren. “Wij zijn continu in beraad en wanneer wij merken dat wij dat punt hebben bereikt, dan zullen wij die acties ook aankondigen en ook niet ervoor schromen om die te gaan voeren”, aldus Rusland.
Regelmatig overleg met overige oppositiepartijen
Rusland benadrukt dat de NPS regelmatig overleg heeft met de overige oppositiepartijen waar zaken over de misstanden in het land worden besproken. Binnen de groene partij zijn er in de afgelopen periode zelfs drie vergaderingen gehouden waarbij verschillende issues aan de orde zijn geweest en de mening van partijgenoten was dat er acties gevoerd moesten worden tegen de misstanden die nu bestaan. Tijdens een onlangs gehouden spoedstructurenvergadering is zelfs aangegeven dat, indien de regering niet in staat is de problemen in het land op te lossen, zij binnen een jaar nieuwe verkiezingen moet uitschrijven. De bijeenkomst heeft geresulteerd in een door de structuren opgestelde petitie, de oproep aan de twee NPS-assembleeleden om nog scherper voor de dag te komen, de partij zichtbaarder te maken in de samenleving en om straatacties te voeren. De petitie moet volgens Rusland nog aan de regering worden aangeboden. Tijdens deze vergadering was het voeren van straatacties door de leden niet uitgesloten
Oppositie niet slap
Rusland vindt niet dat de oppositie te slap optreedt tegen de huidige problemen in het land. Volgens de politicus is alles een samenspel tussen de leiding, de structuren en de achterban. “Je kan nu aangeven dat jij als leiding een bepaald besluit neemt, terwijl de mensen er nog niet ready voor zijn. Aan de andere kant moet de feedback worden gehouden om na te gaan wanneer de mensen ready zijn voor de acties”, stelt hij. De NPS-voorman benadrukt dat zelfs in De Nationale Assemblee het zelfs het niet gemakkelijk voor de NPS-fractie en de andere oppositiefracties wordt gemaakt om haar werk optimaal te kunnen doen. “Maar met de mogelijkheden die wij hebben, doen wij op onze manier vanuit de DNA alles dat gedaan kan worden.” De politicus vindt wel dat er tijd is om buiten het parlement te gaan kijken hoe de regering toch tot het besef gebracht kan worden dat het helemaal niet goed gaat in het land.
FR

error: Kopiëren mag niet!