Ex-Korea-oorlogsvrijwilligers van Suriname ontvangen donatie

Op maandag 27 juli ontvingen de vier nog in leven zijnde ex-Korea-oorlogsvrijwilligers in Suriname van Kim Man –Jong uit San Francisco, USA, uit handen van de ambassadeur van de Republiek Zuid-Korea elk 400 US dollars. Deze gift werd hen geschonken uit dankbaarheid voor de geleverde bijdrage bij de bevrijding van Zuid-Korea.
Kort geleden werd de Vereniging van Surinaamse ex-Koreaoorlogsvrijwilligers verrast door een bijzonder voorstel van Jaewon Lee, een in Suriname woonachtige Zuid-Koreaanse ondernemer. Lee heeft het voornemen bekendgemaakt om jaarlijks van 10 behoeftige klein- of achterkleinkinderen van ex Koreaoorlogsveteranen, studerend op het niveau van mulo tot universiteit, de studiekosten te betalen.
Lee gaf aan dat hoewel Zuid-Korea niet beschikt over grondstoffen, de bevolking door keihard studeren het land heeft kunnen opbouwen tot de huidige positie van tiende exporterend land in de wereld. Lee wil met zijn ondersteuning het nageslacht van de bedoelde oud-strijders eveneens die kansen bieden om zich te ontwikkelen, om zo Suriname te helpen opbouwen. Er zal op korte termijn via de media een oproep worden gedaan aan de daarvoor in aanmerking komende klein- of achterkleinkinderen van de ex-Koreaoorlogsvrijwilligers, om zich te registreren voor de studiehulp. De voorzitter van de Vereniging van Surinaamse ex-Koreaoorlogsvrijwilligers, F.A. van Russel, is heel blij met deze erkenning van onze eigen Surinaamse oorlogsvrijwilligers.

error: Kopiëren mag niet!