‘We zijn Moe-dig’ leeft nog

‘We zijn Moe-dig’ leeft nogDe protestgroep ‘We zijn Moe-dig’ is volgens trekker Curtis Hofwijks nog steeds actief en vastberaden. De afgelopen periode brandde het vuur van de organisatie op een lager pitje. Althans, is dit de mening van personen die de groep niet actief zien. “Wij zijn in geen geval gaan slapen, zoals velen dat wensen. Wij zijn nog steeds van mening dat de regering haar mandaat moet teruggeven. Wij zijn nog bezig met andere groepen. Het wordt duidelijker dat de politiek zich zal bemoeien in de acties”, stelt de trekker van de groep.
Hofwijks praat hier over partijen als DA-91 en SPA, en organisaties als Akmos etc., die volgens hem dezelfde doelen als de actiegroep nastreven. “Ik zie nu openlijk economen, staatsrechtgeleerden en prominente Surinamers stellen dat de regering moet opstappen”, stelt Hofwijks. De focus van de groep is gericht op de voorbereidingen richting het nieuwe schooljaar. Tegen die tijd zal ook duidelijk moeten zijn of de overheid het principeakkoord met de Bond van Leraren nakomt. Indien dat niet het geval is, zal volgens Hofwijks dat een gelegenheid zijn om bij hun acties aan te sluiten.
De negatieve signalen waar de groep tegen opkomt, hebben in de actieve periode de samenleving bereikt. De groep heeft echter niet veel nieuwe gezichten bij kunnen krijgen. Ook politiek leiders hebben zich bij de groep aangesloten, echter durfden die hun aanhang niet mee te nemen. Misschien ook vanwege het voorkomen van gezichtsverlies wanneer de aanhang niet komt opdagen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!