Belastingdienst moet meer innen in Nickerie

De Dienst der Belastingen van het ministerie van Financiën zal actiever worden in het district Nickerie. Onlangs vertoefde een delegatie van de Belastingen samen met Financiënminister Gillmore Hoefdraad in het rijstdistrict. Dit melden politieke bronnen aan Dagblad Suriname. Volgens bekomen informatie is het zo dat Nickerie de dienst al jaren weinig oplevert. De opdracht van de minister is om mogelijkheden te bekijken om meer te halen uit de belastingsfeer in dit district.
‘Maar niet alleen uit Nickerie, de belastingopbrengsten uit het hele land gaan moeten toenemen’, meldt de bron verder. ‘De staatskas is vrijwel leeg en Hoefdraad ziet belastingen als één van de methodes om meer inkomsten te hebben. Er is na het vertrek van Belastingdirecteur vergaderd met de waarneming en opdracht gegeven binnen korte tijd meer te innen dan normaal.’
Onlangs kwam Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo ook met de onthulling dat de Belastingdienst de grote rekeninghouders bij de banken gaat belasten. De banken gaan cijfers van rekeninghouders doorgeven aan de Belastingdienst, zei hij. De governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, gaf in een persverklaring aan dat er helemaal geen sprake was van een soortgelijke actie vanuit de belastingdienst. Ook de Vereniging van Bankiers benadrukte dat banken zich strikt zullen houden aan het bankgeheim en geen inzage aan derden zullen geven over saldi van cliënten.

error: Kopiëren mag niet!