St. Vincentius Ziekenhuis heeft ook te kampen met tekorten

Manodj Hindori
Manodj Hindori
Volgens algemeen directeur Manodj Hindor heeft het St. Vincentius Ziekenhuis ook te kampen met tekorten aan medische verbruiksmaterialen, waardoor ook bij hen niet alles even vlot verloopt. “Onze specialisten, verpleegkundigen en overige personeel proberen echt met man en macht om de zorg te blijven leveren, maar de schulden bij de leveranciers lopen steeds verder op, waardoor de toelevering van benodigdheden steeds meer stagneert. Ik ben zeer bezorgd dat ook bij ons op gegeven moment bepaalde operaties afgelast zullen worden, omdat we de benodigde materialen hiervoor ontberen.” De SVZ-directeur zegt te hopen dat er heel snel ondersteuning komt hiervoor.
Ook SVZ heeft te maken met openstaande rekeningen. “Tot nu toe hebben wij de leveranciers van brood en melk bij beetjes kunnen betalen, maar de problemen groeien je dagelijks boven het hoofd.” Ondanks de problemen is het de directie echter wederom gelukt het personeel tijdig uit te betalen. Dat was volgens Hindori onder andere mogelijk door de ruime storting van het Staatsziekenfonds eind augustus. “Verzekeringsmaatschappij Assuria heeft ons ook redelijk uitbetaald. Alleen bij Self Reliance geschiedt de uitbetaling iets moeizamer.”
Het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft geen mooie beeld geschetst over de omstandigheid, waarin het ziekenhuis verkeert. De AZP-directeur heeft zelfs aangegeven dat als de situatie zo doorgaat, het goed mogelijk is dat meerdere diensten on hold gezet zullen worden. Zelfs in het parlement werd gesproken over de situatie door parlementariër Marinus Bee. Hij gaf ook aan dat er sprake is van een onhygiënische situatie en een chronisch gebrek aan medicijnen. De problemen in de ziekenhuizen zijn volgens hem immens.
De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) zou in deze oplossingsmodellen kunnen aandragen om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Hindori, die eveneens voorzitter is van de NZR, geeft aan dat de raad al vele malen oplossingsmodellen aangedragen heeft voor de financiële problemen van de ziekenhuizen. Jammer genoeg lijken de geldproblemen alleen maar groter te worden.

error: Kopiëren mag niet!