Niet Balansi, maar Kariodimedjo overall winnaar

Niet Wilson Balansi, maar Randall Kariodimedjo is de overall winnaar geworden van de nationale powerliftingkampioenschappen 2016. Op de dag van het evenement zelf werd Balansi voorgesteld als de man met de meeste kilo’s. Maar er waren wat fouten bij het tellen van de punten. De benadeelde atleten hadden meteen protest aangetekend. Het bestuur van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB), onder leiding van Winston Wielson, wilde de zaak eerst onderzoeken en daarna de officiële uitslagen vrijgeven.
Volgens een statement van de SBWB moet er een verschil zijn gekomen, nadat er een extra atleet op de dag van de wedstrijden ingeschoven was op de Excel-sheet. Hierdoor kwamen er verschuivingen in de formule, die de uitslagen van de overall winnaar danig heeft gemanipuleerd. Randall Kariodimedjo is de overallwinnaar geworden met 441,7kg samen op te tillen bij de benchpress, squat en de deadlift. Balansi is nu officieel twee met 428,8 kg en Alida Tomano derde met 399,8 kg. Op de vierde plaats staat Donovan Dongo met een totaal van 396,1 kg en nummer 5 is Mithell Wongsoastro met 385,2 kg. Ook met de uitslag van Wongsoastro in zijn klasse was er een fout, die gelijk op die avond is hersteld, waardoor hij derde in zijn klasse is geworden. In alle andere gevallen zijn de uitslagen bindend verklaard door de jury.
Het bestuur van de SBWB betreurt het feit dat er zo een fout heeft plaatsgevonden en biedt haar verontschuldigingen aan voor elk mogelijk ontstaan ongerief. Er is reeds gesproken met de atleten en het bestuur zal ze alsnog voorzien van hun prijzen.

error: Kopiëren mag niet!