Bridge Village beschikt eindelijk over waterleidingaansluiting

1 Bridge Village beschikt over   waterleidingsaansluitingNa lang gewacht te hebben, is het eindelijk zover. De eerste kraan op Bridge Village werd op 2 september opengedraaid. Door het initiatief van de buurtbewoner Martha Muntslag, beschikt zij als eerst over een wateraansluiting. De overige huizen zijn nog niet voorzien van water. Iedere bewoner die een aansluiting wenst, moet daar een aanvraag voor indienen. Bij aanvang van het verkavelingsproject had de verkavelaar geen rekening gehouden met zijn verplichting om buizen aan te leggen, waardoor Bridge Village verstoken was van water. Sinds 2012 is Muntslag bezig geweest met de realisatie van een waterleidingaansluiting, welke gisteren heeft plaatsgevonden.
De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is momenteel ook bezig andere projecten van waterleiding te voorzien. Enkele projecten zijn Wayambo en Danny’s Villa Park. Volgens SWM-woordvoerder Edmund Blufpand werkt SWM momenteel zo hard mogelijk met de ter beschikking zijnde financiële middelen. Ook in de kustvlakte is SWM druk doende zaken in orde te krijgen. In Coronie zijn de aansluitingen inmiddels geregistreerd. Wekelijks wordt er een incasso gehouden in Coronie, zodat de geregistreerden hun betalingsverplichtingen kunnen nakomen. Ook in Commewijne wordt er gewerkt aan verbeteringen van de waterhuishoudens.
Water is en blijft een voorziening waarvoor betaald moet worden. Het waterverbruik wordt bijgehouden middels een watermeter. Aan de hand hiervan krijgen de gebruikers een tarief. Bij het niet voldoen van dit tarief wordt de wateraansluiting afgesloten. De dolgelukkige Muntslag, bedankte een ieder voor dit heugelijk feit, in het bijzonder de regering die haar in het begin gedurende 7 maanden van gratis water heeft voorzien. Door de wateraansluiting komt er nu een eind aan het kosteloos voorzien van water door de overheid.

error: Kopiëren mag niet!