Zwaar transport maakt wegen Houttuin kapot

De klachten van bewoners over wegverzakkingen binnen het ressort Houttuin stapelen zich op. De burgers hebben de ressortraadsleden van Houttuin benaderd met dit probleem. Ze gaan zo spoedig mogelijk dit per brief kenbaar maken aan de bevoegde instanties om maatregelen te treffen. Vrijwel alle geasfalteerde wegens hebben last van zwaar beladen vrachtwagens met bouwmaterialen en houtblokken. De Dageraadweg en Tout Lui Fautkanaalweg zijn helemaal vernietigd door de zware transportwagens. Nog steeds zijn overbeladen trucks met houtblokken over de Tout Lui Fautkanaalweg (dichtbij Staatsolie) te zien, wetende dat ze de situatie erger maken. Maar ook andere wegen beginnen eronder te leiden, zoals de Tout Lui Faut Middenweg, Tjong Akietweg, Vredenburg Serie A en B, Cassialaan en Pandit Paltan Tewarieweg.
Volgens de buurtbewoners van de Tjong Akietweg is de overheid zelf debet aan deze situatie. ‘Je geeft een vergunning aan iemand om houtblokken te verzamelen in een woonwijk. De vrachtwagens gaan dan toch door de smalle wegen van deze woonwijk rijden? Weten de mensen van de overheid niet dat deze straten niet daarvoor berekend zijn?’, klaagt een burger. ‘En nu heb je een situatie van ‘moni no de’, wanneer worden onze wegen dan hersteld’, vraagt hij zich af.
Ook op Vredenburg is er hetzelfde, waarbij de ondernemingen een vergunning hebben om hun werk te doen. ‘In woonwijken zwaar transport, soms onder begeleiding van de politie zelfs. Terwijl die gasten het best weten dat het vrachtvermogen te groot is voor de smalle asfaltwegen’, klaagt een bewoner van Vredenburg.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!