Nizaam Ozir: ‘Verzekeringskamer voor de verzekeringswereld’

‘Vaak krijgen verzekeringsmaatschappijen en cliënten meningsverschillen wanneer er moet worden betaald voor schade. In het geval van de kleine man wordt het een lijdensweg als men een advocaat in de arm moet nemen om de verzekeringsmaatschappij voor het gerecht te kunnen slepen. Voor de verzekeringsmaatschappijen is dat geen probleem, omdat die over het geld beschikken.’ Een verzekeringskamer zal volgens verzekeringsagent Nizaam Ozir een oplossing kunnen bieden in dit geheel. Zo een instantie zal een onafhankelijke instantie zijn. Daar kunnen er zowel particulieren als overheidsafgevaardigden in zitting nemen. “Er moet een instantie in het leven worden geroepen, die als gratis bemiddelaar kan dienen”, stelt Ozir. Dit beginsel van verzekeringskamer zal volgens Ozir voor de gehele verzekeringswereld moeten gelden.
Bij een aanrijding kan bijvoorbeeld een voertuig niet-berijdbaar worden verklaard. In de meeste gevallen wordt door de verzekering een veel lager bedrag uitgekeerd dan het bedrag waarvoor de auto is aangeschaft. Voor de ziektekostenverzekering is wel een Zorgraad die problemen kan aanhoren. Echter is de Zorgraad volgens Ozir niet effectief genoeg, waardoor er nog steeds mensen zijn die rondlopen met een dilemma van geneesmiddelenklappers. “Wie helpt de kleine man vandaag de dag? Wat doet de Zorgraad? De klapper is bekend, maar de medicijnen zijn nergens te vinden”, stelt Ozir. “Bij brandverzekeringen lopen zaken ook vaak mis. Een huis kan compleet tot de grond zijn afgebrand, maar staan de pilaren van het huis nog recht overeind, wordt er vaak een calculatie gemaakt om dat gedeelte van de uitkering af te trekken. Dit, terwijl er in de meeste gevallen compleet nieuwe pilaren moeten worden opgezet.”
Het voorstel van Ozir is meer gericht op het vermijden van de lijdensweg richting de groene tafel. “De kleine man is hier gewoon gedupeerd. De regering of het parlement heeft er geen voordeel aan om dit soort zaken in orde te krijgen, omdat zij er geen geld aan kunnen verdienen. Het volk blijft echter gewoon eronder lijden”, aldus Ozir.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!