Gajadien: ‘Studenten moeten zich niet laten gebruiken en misbruiken’

Het parlementslid Asiskumar Gajadien zegt dat hij begrijpt dat studenten nu acties ondernemen. Hij heeft zelf ook kinderen die nu geen onderwijs kunnen volgen. Het blijft volgens hem een verantwoordelijkheid van de regering om te zorgen voor onderwijs en het kan niet zo zijn dat de studenten, die recht hebben op onderwijs, daarvan verstoken zijn. Gajadien constateert verder dat er nu verdeeldheid onder de studenten is ontstaan en wil hen daarom oproepen om zich niet te laten gebruiken dan wel misbruiken. “Ga voor een rechtvaardige strijd en word geen deelgenoot van politieke scenario’s van wie dan ook.” Gajadien zegt dat hij hiervoor vreest, omdat hij merkt dat er enorme discrepanties zijn in het streven van de verschillende groepen studenten.
Het is de regering die haar verantwoordelijkheid in deze heeft verzaakt, meent hij. De politicus verwijst naar het akkoord dat 2 jaar terug tussen de BvL en de regering was bereikt omtrent herwaardering, waarbij de regering na een mondelinge toezegging echter niets meer van zich heeft laten horen. Dit gedrag noemt hij onverantwoordelijk naar de belangen van de studenten toe. Gajadien zegt dat hij enigszins kan sympathiseren met de acties van de BvL, omdat de regering als verantwoordelijke zaken niet op hun beloop had moeten laten. De regering had volgens het DNA-lid al lang met oplossingen moeten komen. “Regeren is verantwoordelijkheid dragen en vooruit zien.” De regering heeft aangegeven niet over de financiële middelen te beschikken om de leerkrachten op korte termijn een herwaardering te kunnen geven. Gajadien stelt dat de middelen er wel zijn en dat de regering in staat is om de middelen te gaan halen daar waar ze zijn, maar ervoor kiest om dat niet te doen.
“Als de regering in de afgelopen 5 jaar bijkans US$4 miljard heeft verspild, waarvan tenminste US$ 1,5 miljard bewezen in zakken van mensen is verdwenen en teruggehaald zou kunnen worden, maar dat de regering die hiervan notie heeft, doelbewust geen actie wil ondernemen, dan is men niet met de belangen van de samenleving en de studenten bezig.” Gajadien meent dat de regering bezig is te spelen met het leven en de toekomst van een hele generatie. Een verantwoordelijke regering zou volgens hem geen dag verliezen om een oplossing te brengen in dit probleem. Nu is de minister van onderwijs volgens hem in geen velden of wegen te vinden, terwijl hij ervoor zou moeten zorgen dat de studenten morgen al les zouden krijgen.

error: Kopiëren mag niet!