Patty van Ommeren: “If deng wan sekie, dan unu ano Kwakoe”

De NDP-aanhang is momenteel bezig mensen te mobiliseren om zich op vrijdagmiddag om 15.00 uur te verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein voor een manifestatie. Middels deze manifestatie wil men laten zien dat de huidige regering nog steeds aanhang heeft. Ook willen ze president Desi Bouterse ondersteunen, die op deze dag zijn crisisplan zal presenteren in de DNA. Maar op dezelfde dag zal de protestorganisatie “We zijn moe” om 17.30 uur ook haar gebruikelijk actie houden voor het DNA-gebouw, op steenworp afstand van het Onafhankelijkheidsplein. “If deng wan sekie, dan unu ano Kwakoe”, liet de NDP’er Patty van Ommeren duidelijk merken gisteren in het programma Bakana Tori op SRS Radio. Daarmee bedoelt ze dat als mensen van de groep ‘We zijn moe” confrontatie met ze zoeken, ze niet stil zullen blijven als een standbeeld. “Ik wil ook geen bordjes met opschriften tegen de president zien, want in Amerika kan je dat niet doen”, zei ze verder.
Van Ommeren was samen met John Lecton te gast in het programma van Cliff Limburg. Ze zijn enkele van de initiatiefnemers van de NDP-manifestatie. “Waarom protesteren jullie tegen de president. Als jullie vroeger 3 flessen bier dronken, drink nu maar 1”, gaf ze mee. Van Ommeren hekelde ook het feit dat “We zijn moe” voor het DNA-gebouw gaat protesteren tegen de president, terwijl hij niet daar is. “Laat ze gaan protesteren voor het huis van de president, waar hij wel aanwezig is.” Het stoort haar enorm dat mensen de president naar huis willen. Ook de vraag ‘Pe a moni de’ hindert Van Ommeren.
Ook Lecton ergert zich aan ‘Pe a moni de’. “Oso, strati, broki bouw, kleine entrepreneurs hebben steun gehad, kinderbijslag en AOV zijn verhoogd”, noemt hij enkele projecten waarin het geld door deze regering is gestopt. Volgens Lecton heeft de president tevens NDP-voorzitter hen gevraagd om het hoofd koel te houden tegen protesterenden. Bouterse vindt de IMF-maatregelen goed, dus men wordt bang en wil dit saboteren.
Volgens Kenneth Sloote, commentator in het programma Bakana Tori en medewerker op het kabinet van de president, heeft hij informatie dat men uit Frans-Guyana 6 bussen met mensen wil halen om tegen de president te komen protesteren. Sloote is ook ondersteuner van de NDP-manifestatie van vrijdag.

error: Kopiëren mag niet!