1.500 Kw genset in recordtempo geïnstalleerd in Nickerie

1.500 kW Genset in record tempo geinstalleerd in Nickerie.1Na voorbereidende gesprekken en briefwisseling ongeveer 1 week terug, is op dinsdag 12 april 2016 besloten een 1.500 Kw genset van het merk Caterpillar in recordtempo te installeren in het energievoorzieningsgebied Nickerie (Enic). Vanwege de steeds toenemende vraag naar elektriciteit in Nickerie, de planning voor groot onderhoud van bestaande machines en de piekbelasting die in 2016 verwacht wordt, werd besloten een additionele genset draaiende op diesel te installeren. Zoals gebruikelijk binnen de EBS was het “all hands on deck”. Vanaf Albina tot Nickerie en Paramaribo tot Brokopondo zijn in totaal ongeveer 35 manschappen beschikbaar gevonden. Afhankelijk van het type werk waren vanuit Nickerie 10 manschappen beschikbaar en 25 manschappen vanuit de overige regio’s. Vanwege deze inzet kon het werk snel aangepakt worden en werd de teamspirit van EBS weer tentoongesteld.
De werkzaamheden zijn, hoewel deze in rap tempo zijn uitgevoerd, steeds volgens de richtlijnen van de fabrikant en rekening houdend met het veiligheidsaspect, uitgevoerd. Direct na de eerste opstart van de genset bleek dat het werk heel goed was uitgevoerd en dat met vereende krachten de EBS grote doelen kan bereiken. Deze investering zorgt voor de garantie van de energielevering op korte termijn binnen het district. Met de aanwinst van 1.500 Kw kunnen tussen de 250 en 1.000 nieuwe huisaansluitingen gerealiseerd worden.
Verder is het de bedoeling dat de al bestaande dieselmotoren (JCB, Cummins, Caterpillar) vervangen zullen worden met HFO-motoren in de naaste toekomst. Op dit moment is de HFO-olieprijs de helft van de dieselprijs. Deze motoren vertegenwoordigen een vermogen van 5.000 Kw. Dit vermogen opgeteld met de openstaande aanvragen van 4.000 Kw is in totaal 9.000 Kw. Om de energievoorziening voor de komende jaren te garanderen, betekent het dat ter vervanging en uitbreiding een reservevermogen van 15.000 Kw aan HFO- motoren nodig is. Alle werk is uitgevoerd onder supervisie van COO Samuel Mehairjan en projectmanager Armand Bipat.

error: Kopiëren mag niet!