We zijn Moe laat zich niet intimideren

De groep ‘We zijn moe’ is vrijdag aanstaande weer voor het gebouw van De Nationale Assemblee. Vanuit de NDP zijn er ook mensen die de president willen ondersteunen. De president geeft blijk van wat er nu moet gebeuren in het land. Deze mensen willen volgens volksvertegenwoordiger Partick Kensenhuis aantonen dat zij zich terug kunnen vinden in de zaken die worden uitgezocht voor economisch herstel.
“Wij laten ons niet intimideren. Wij zijn daar voor een doel. Men mag daar voor zijn doel zijn. Dat is ook hun recht. Als ze uit zijn op een confrontatie of enige interactie, dan zullen zij dat niet krijgen”, stelt Curtis Hofwijks, trekker van ‘We zijn Moe’.
“Je kunt niet in de toekomst kijken. Wij hebben onze eigen voorzorgmaatregelen getroffen. We zijn verstandig genoeg om hierom heen te werken. We hebben al geruime tijd van tevoren aangegeven op welke datum wij daar zullen zijn, plotseling komt men met een eigen actie. Men wil hiermee mensen afschrikken om niet te komen. Wij zullen het netjes houden en hopen dat het vreedzaam zal verlopen”, meent Hofwijks.
“De vraag is, wat het kan worden. Het zou eventueel kunnen uitlopen tot een gevecht”, stelt Kensenhuis. Hij hoopt daarom dat de groepen elkaar begrijpen en gebruik maken van hun democratisch recht om te demonstreren tegen of voor de regering. “Ik hoop dat zij elkaar de ruimte gunnen om hun mening te uiten”, stelt Kensenhuis.
Escalaties voorkomen
Nu weet de regering dat er twee groepen daar aanwezig zullen zijn op het moment dat de president zijn plannen aan het parlement zal presenteren. Volgens Kensenhuis is voorkomen beter dan genezen. De regering zou voorzorgsmaatregelen moeten treffen om escalaties te voorkomen. Ook de leider van de groepen zouden ervoor zorg moeten dragen dat zij hun mensen in het gareel houden. Kensenhuis is ervan overtuigd dat de NDP groep de grootste groep zal zijn.
Harold Cabenda had al verwacht dat de NDP-groep zou proberen om roet in het eten te gooien. “Als je pakketten gaat verdelen, gratis busritjes geeft, mensen eten en drinken aanbiedt met mijn belastinggeld, kunnen ze wel succes boeken. Surinamers zijn gemakkelijk. De meeste Surinamers denken niet aan de dag van morgen. Ik hoop dat men voor deze keer wel zijn verstand gebruikt en kiest voor duurzame ontwikkeling in plaats van korte-termijn-giften. Denk niet aan jezelf. Denk ook aan de toekomst van je kinderen”, stelt Cabenda.

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!