Minister Biza ontvangt personeel Algemene Zaken

Gisteren heeft minister Mike Noersalim een spoedvergadering belegd met de medewerkers van het Directoraat Algemene Zaken. De medewerkers waren zeer gebelgd over het verloop van enkele zaken binnen het directoraat. De administratie wordt zwaar overbelast vanwege een tekort aan personeel. Alsook vanwege de leiding, die volgens hen de gepensioneerde leeftijd zou hebben bereikt en alle werk naar zich toetrekt dat onder andere ook ertoe leidt dat het werk moeilijker wordt, omdat hen geen inzage wordt gegeven in belangrijke zaken zoals de financiële verwerking.
Minister vraagt uitstel tot woensdag
Tijdens de vergadering heeft de minister volgens een werknemer van het directoraat, zaken wel recht willen trekken maar conform regeling. De minister heeft namelijk gevraagd dat er op papier (formeel) aangegeven moet worden waarom de mensen bevorderd moeten worden. “Het bevorderingsvoorstel is op dit moment nog steeds bij de directeur en hij moet het geven aan de minister en dat heeft hij dus nog niet gedaan”, aldus de medewerker. Er is gezegd dat de minister heeft gevraagd waarom de mensen naar die functie gebracht moeten worden. Het gaat namelijk om medewerkers die al 30 jaar dit werk doen. Daarna moet alles samen met een medewerker van het centraal staforgaan bekeken worden. Er is de medewerkers tot uiterlijk woensdag gezegd te wachten en er is beloofd dat men daarna met een reactie zal komen.
Actie duurt voort
Tot die tijd is besloten om door te gaan met de ‘slow-down-actie’, omdat men toch vindt dat zaken nou uiteindelijk rechtgetrokken moeten worden. Onderdirecteur Hardien is officieel van zijn functie ontheven, hoewel de officiële resolutie nog niet is gegeven aan hem. “We hebben de minister concreet gevraagd wie wij krijgen, maar daarop kon de minister nog geen antwoord geven. De directeur heeft 6 maanden verlenging gehad ingaande 1 februari. Dat is namelijk de overbruggingsfase, waarbij iemand ook ingewerkt moet worden. De persoon belast met de financiële verwerking, die vanaf 1 maart ook met pensioen is, heeft ook 6 maanden gehad namelijk tot 1 augustus.” In deze fase moeten beide personen iemand dus inwerken. Wie aangemerkt wordt deze posities in te nemen, is nog niet bekendgemaakt aan het personeel. Woensdag verwachten de medewerkers een concreet antwoord van de minister en als zaken niet uitgewerkt zijn, heeft men aangegeven te zullen stappen naar de vicepresident. Er is volgens het personeel al contact gelegd met het kabinet van de president, namelijk raadsadviseur Jules Wijdenbosch, evenals de secretaris van het kabinet, Clairy Linger, die op de hoogte zijn gesteld van zaken. De mensen geven aan tot woensdag in actie te zijn, omdat zij moe zijn van mooie woorden en uiteindelijk concrete zaken willen zien. De minister heeft vooralsnog geen reactie via de pers gegeven omtrent deze ontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!