‘Kapitein Bouterse is erger dan de kapitein van Titanic’

President Desi Bouterse heeft tijdens zijn onlangs gehouden persconferentie de samenleving getracht te informeren over de huidige situatie en de verwachtingen in de toekomst als gevolg van de huidige situatie. Voor Richard Kalloe, econoom en politieke analist, heeft de president de samenleving voor de zoveelste keer belazerd. “De politiek doet alleen aan belazerij, dat is hun vak. Bouterse heeft gewoon gezegd dat wij moeten wachten tot 2020. Hij is erger dan de kapitein van Titanic. De kapitein van dat schip had, toen hij zag dat zijn schip zou zinken, tijdig gezegd om het schip te ontruimen. Deze kapitein zegt dat wij allemaal op het schip moeten blijven, totdat het schip in 2020 op de bodem van de Atlantische Oceaan ligt”, zegt Kalloe.
De president moest naar de mening van Kalloe vertellen wat hij doet om te voorkomen dat het schip zal zinken. “Het is zijn schip. Als hij dat niet kan, moet hij het veld ruimen”, stelt Kalloe.
Zoals bekendgemaakt door de president is Suriname op zoek naar ruim US$ 900 miljoen om het hoofd boven water te houden. Kalloe is sceptisch over de te verkrijgen lening. “Mensen zijn vergeten wat ik geschreven heb. Al geef je deze president miljarden, de ellende wordt alleen maar groter. Dit zijn mensen die gewend zijn bakken vol geld over de balk te smijten. Ze zijn geen mensen met de cultuur van opbouwen. Cultuur is hierbij het meest belangrijke woord. Er is nergens een concreet plan dat aangeeft waarin wij zullen investeren. Men heeft geen visie. Al krijgt men dus tientallen miljarden, het maakt geen verschil uit”, stelt Kalloe.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!