PLO zal tarief zelf aanpassen naar SRD 4

PLO-bushouders en bestuur in vergadering bijeen op hun hoofdkwartier (foto: Kevin Ngadimin)
PLO-bushouders en bestuur in vergadering bijeen op hun hoofdkwartier (foto: Kevin Ngadimin)
De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) is de financiële achteruitgang en de achterstallige betalingen al zat. Er is al een aantal keren met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme gecommuniceerd. De bushouders hebben al ruim zes maanden geen benzinecompensatie ontvangen. Zij geven de overheid tot vandaag nog de ruimte om aan haar verplichting te voldoen. Ook eisen zij een tariefsverhoging. Voor een rit in Paramaribo eist men een tarief van rond de SRD 4.
De bushouders hebben sinds 2005 geen tariefsverhoging gehad
Het bestuur van de Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) heeft volgens de voorman, John Mahadewsingh, inderdaad verzuimd om de leden te informeren over de stand van zaken. Dit, echter vanwege de trage onderhandelingen met het ministerie. De situatie is momenteel totaal anders. “Het tarief waarmee wij nu rijden, is US$0.20. Nergens ter wereld is het zo. We zijn moe om steeds aan te kloppen bij de regering voor brandstofcompensatie. Zelfs dat is ook niet haalbaar. Wij kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Er zijn zelfs actiegroepjes ontstaan. Een ieder wil nu op zijn manier voor haar belangen opkomen. Ik neem niemand kwalijk als ze zeggen dat ze het bestuur naar huis willen sturen, maar wij doen ons best om alles in belang van de bushouders te doen”, stelt de voorman.
Het geld dat men als brandstofcompensatie nog bij de overheid tegoed heeft, is al ontwaard. PLO zal niet meer onderhandelen over brandstofcompensaties. De algemene ledenvergadering van vanavond zal bij het uitblijven van geëiste resultaten moeten bepalen welke verdere acties er zullen worden ondernomen. Vaststaat dat men geen dieselcompensaties meer wil hebben. Men komt zeker niet uit met de SRD 1,25 per persoon. Een tariefsaanpassing naar SRD 4 staat volgens de organisatie ook vast.
“Wij hebben onlangs een principeakkoord bereikt. Wij konden nog niet naar de leden toe treden, omdat de minister heeft verzuimd het binnen de Raad van Ministers te bespreken. Dat is een kwalijke zaak. Wij gaan niet staken. Wij zullen de tarieven aanpassen. Als de regering zal optreden door maatregelen te treffen, zijn wij ook bereid om harder op te treden. Men moet de afgesproken compensatie uitbetalen. Wij hebben met TCT afgesproken dat wij een compensatieverhoging krijgen, dat geen dieselcompensatie, maar een compensatie op ons tarief zal zijn. Er is afgesproken dat de tarieven per 1 juli veranderen. Zo niet, gaan de nieuwe tarieven maandag in. Wij zullen niemand duperen, maar rijden dan met aangepaste tarieven. Wij kunnen niet blijven wachten tot de regering met een antwoord komt. Wij zullen nu zelf met antwoorden en oplossingsmodellen komen. Niemand zal meer voor ons bepalen wat er met ons zal gebeuren”, aldus Mahadewsingh.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!