Arts gehoord in moordzaak Adjako

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft een deskundige gehoord in de levensberovingszaak van de 32-jarige Andre Adjako. De magistraat achtte het noodzakelijk om de arts te horen die de verwondingen van de verdachte Delano D. had behandeld. De arts verklaarde dat de verdachte met recente letsels bij hem was gebracht voor behandeling. De verdachte vertoonde twee verwondingen. Het vermoeden bestaat dat de verwondingen zijn aangebracht met een voorwerp.
De 32-jarige André Adjako kwam op zondag 30 augustus 2014 als gevolg van een kappartij aan de Kronenburgweg om het leven.
Na het verhoor van de deskundige heeft de magistraat de behandeling van de zaak verdaagd. De verdere behandeling vindt plaats op 9 mei. De reden hiertoe is dat het psychiatrisch rapport in het dossier ontbreekt. Deze zaak is in de requisitoirfase waarbij de vervolgingsambtenaar haar strafvoorstel zal presenteren.
Het motief van deze zaak betreft een slepende burenruzie waarbij er sprake is geweest van diefstal. Voordat de rechter met de behandeling van deze zaak zou beginnen stelde zij de familie van zowel de overleden Adjako als de familie van de verdachte in kennis dat zij zich rustig moeten houden en geen drama moeten opvoeren in en nabij de rechtszaal. Zij hebben zich immers steeds, na de behandeling van de zaak, danig misdragen. De verdachte Delano blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!