Luchtvaartpersoneel vraagt aandacht president

Medewerkers van de dienst Luchtvaartterreinen (LVT) dringen bij het bestuur van de Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL) aan op spoedige en wezenlijke verbetering van de fysieke en rechtspositionele werkomstandigheden. Inmiddels wordt deze al broeierige situatie verergerd door grote obstakels met betrekking tot het in- en uitvliegen van medewerkers en materiaal. Dit probleem werd onlangs ook schriftelijk aan de president medegedeeld.
De WOL constateert dat de problemen niet alleen het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) betreffen. Daarom heeft zij de moederorganisatie, de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) gerapporteerd. Naast andere ministeries en diensten hebben in elk geval TCT, Financiën en Binnenlandse zaken en Volksgezondheid directe verantwoordelijkheden voor de materiële verbetering hebben. Terwijl de nationale veiligheidsdiensten ook direct belang hebben bij het goed functioneren van bij het binnenlands luchtvaartgebeuren. Zeer acuut is de weigering van de vliegtuigmaatschappijen om zich langer te verbinden aan het betalingsregiem van de overheid. Als gevolg hiervan kunnen medewerkers van LVT na hun detacheringperiode niet worden uitgevlogen. In direct verband hiermee kunnen er ook geen medewerkers en noodzakelijk materiaal/materieel, brandstof en voeding ingevlogen worden. Vooralsnog bestaat ook de vrees dat er extra problemen kunnen zijn in verband met dringende medische hulpgevallen. Vooralsnog heeft een dergelijke situatie zich niet aangediend.
Voor wat betreft de kwantitatieve bezetting zijn er op vele velden, voornamelijk, in de woongebieden onvoldoende medewerkers. Veelal gaat het hier om het tekort aan gespecialiseerde medewerkers en noodzakelijk materieel, materiaal en brandstof voor terrein onderhoud. Het wied op de vliegvelden groeit intussen zeer hoog en ongelijkmatig aan. Onder deze omstandigheden wordt het steeds minder verantwoord om landen en stijgen te garanderen. De werknemers verkeren hoe langer hoe meer in een isolement. Deze situatie heeft ook op de gezinssituatie buitengewone negatieve effecten. Ook de fysieke situatie van het stationsgebouw op verschillende locaties dient dringend aangepakt te worden. Voor wat de WOL betreft dringt het hoofdbestuur van de COL bij de president aan op een zodanig ingrijpen dat er aanvaardbare garanties zijn voor de opheffing van de gewraakte werkomstandigheid. Indien dit niet gerealiseerd wordt zal de WOL vandaag in actie treden

error: Kopiëren mag niet!