SEH AZ weigert hulp aan ziek kind

De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis heeft een slechte reputatie met betrekking tot haar dienstverlening. Klachten dat mensen hulp geweigerd wordt, wordt wel vaker kenbaar gemaakt. Dagblad Suriname kreeg zondag 10 april weer een bericht binnen van een dame, die zeer gebelgd was over het feit dat men geweigerd heeft haar dochter de nodige medische zorg te verlenen. Op dinsdag 5 april heeft deze moeder zich aangemeld bij SEH van AZP, omdat haar 14-jarige dochter erge pijn had aan haar buik.
Eerst dacht de dame dat haar dochter menstruatiepijnen had, maar toen zij ook had overgegeven, besloot zij haar naar AZ te brengen. “De mensen hebben geweigerd haar te helpen en hebben mij gezegd naar de huisarts te gaan. Wat ik het ergst vind, is dat ik daarna naar Diakonessenhuis ben gegaan en zij mij daar hebben gezegd dat als ik mijn dochter maar 2 uren later had gebracht, mijn kind zou zijn gestorven.” Het kind is met spoed opgenomen en geopereerd, omdat bleek dat haar blinde darm was gebarsten.
“Ze hebben gewoon een kind van 14 jaar geweigerd te helpen. Toen kwam er een arts die mij heeft voorgehouden naar medicall te gaan. Vandaar heb ik dus een verwijsbrief gehad, waarna ik naar Diakonessenhuis ben gegaan.” Volgens de moeder gaat het een beetje beter met haar dochter. Het meisje geeft nog over en kan nog niet lopen, doordat zij een zware operatie heeft ondergaan.
Deze zaak is AZP-directeur Antoine Brahim niet bekend vanwege het feit dat hij uitlandig was. Wel geeft de directeur aan dat een ieder die zich aanmeldt bij Spoedeisende Hulp geholpen dient te worden. Acute en traumagevallen dienen gelijk geholpen te worden. De procedure is normaal dat wanneer men binnenkomt en het gaat om een levensbedreigende situatie, dat men gelijk geholpen wordt. Bij mogelijke levensbedreigende situaties, maar waar er geen sprake is van een acuut of traumageval is de wachttijd hooguit 30 minuten. Daarna moet men geholpen worden, waarbij wordt beoordeelt wat de situatie is. Er zijn ook gevallen waarbij men in principe niet naar de Spoedeisende Hulp hoeft te gaan. Bij zulke gevallen wordt men dan doorverwezen naar de huisarts. “Indien de dame zegt dat zij niet goed is behandeld, kan zij altijd een klacht bij mij indienen. Een ieder behoort geholpen te worden. Het ziekenhuis is van het volk”, aldus AZP-directeur Antoine Brahim.

error: Kopiëren mag niet!