Plannen opsplitsing district Wanica niet officieel

Plannen voor het opsplitsen van het district Wanica zijn volgens de districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien nog niet officieel. Deze plannen moeten eerst de goedkeuring van de assemblee krijgen voordat men verder te werk kan gaan. “Het is een beleidsaangelegenheid en wanneer de regering het besluit om het te doen, zullen wij dit te horen krijgen”, stelt Samsoedien.
Vanwege de uitgestrektheid van het gebied en het feit dat er meer gebouwd wordt in het district waardoor het bevolking ook toeneemt, wordt de dienstverlening steeds drukker. De diensten liggen dan ook verder van elkaar. Om die dienstverlening dichter naar de bevolking toe te brengen, is het opsplitsen van het district zeker wel een goed idee. “We proberen om de diensten een beetje dichterbij de bevolking te brengen.”
Geen hoge prioriteit aan salariscorrectie dc
De districtscommissarissen hebben een salarisverhoging gevraagd dat gelijkgesteld kan worden tot een directeurssalaris. Gezien de economische situatie waarbij er een beroep gedaan is te bezuinigen, zou een verhoging eventueel moeilijk zijn te bewilligen. “Ten aanzien van de salariscorrectie is deze niet pas aangevraagd”, zegt dc Samsoedien. “Deze ligt sinds het aantreden van de vorige regering op tafel. Ik begrijp de situatie wel en het is niet dat de regering onder druk zit de verhogingen nu in te voeren. Het is gevraagd en als de regering de mogelijkheid heeft de correctie door te voeren, dan zijn wij er tevreden mee. Maar vooralsnog hebben we niet aangegeven dat er daar hoge prioriteiten aan wordt gegeven”, aldus dc Samsoedien.

error: Kopiëren mag niet!