Werkzaamheden SPCS om stabiele stroomvoorziening raffinaderij te garanderen

De elektriciteitscentrale van SPCS is vanaf 6 april voor tien dagen uit bedrijf. Er zullen werkzaamheden worden uitgevoerd om de betrouwbaarheid en stabiliteit van de elektriciteits-voorziening naar de raffinaderij te verhogen. Parallel met SPCS is de raffinaderij ook uit bedrijf. Er worden werkzaamheden verricht die niet tijdens het productieproces kunnen worden uitgevoerd, aan met name de waterstoffabriek.
Momenteel wordt de raffinaderij gevoed vanuit de SPCS via de zogenoemde Island mode operations, hetgeen inhoudt dat de generatoren niet gekoppeld zijn aan het EBS-elektriciteitsnet. Na de stroomonderbrekingen in december, waardoor regelmatig stagnatie optrad in het productieproces van de raffinaderij, was voor deze tijdelijke oplossing gekozen. Uit een studie, die gericht was op het garanderen van een stabiele en betrouwbare levering van stroom aan de raffinaderij, bleek dat ook met deze tijdelijke constructie de elektriciteitsvoorziening niet gegarandeerd was.
Na de werkzaamheden zal de raffinaderij gevoed worden vanuit andere generatoren van SPCS die gekoppeld zijn aan het EBS-net. Hierbij wordt een tweede voedingslijn van de raffinaderij aangesloten op deze machines. Ook worden de elektrische beveiligingen van deze machines en de raffinaderij geoptimaliseerd om veilig te kunnen draaien op het elektriciteitsnetwerk van EBS.
Het streven is om op 16 april de productie te hervatten, waarbij alle units weer op een veilige, stabiele en betrouwbare manier opereren. Staatsolie garandeert in de tussenliggende periode de leveringen van premium diesel en gasoline.

error: Kopiëren mag niet!