Soepe Koese vierde op Arnold Classic Brasil

1 Soepe Koese 1
1 Soepe Koese 2Een keer de 3de plaats, een keer de 6de plaats. Dit jaar heeft Soepe Koese de 4de plaats behaald tijdens de Arnold Classics Brasil. Zondag was onze meervoudig bodybuildingkampioen Koese op de planken in Rio de Janeiro in de klasse tot 70kg. Het is Koese wederom gelukt makkelijk een finaleplaats te bemachtigen uit een zeer sterk deelnemersveld van 18 atleten. Een geweldige prestatie voor de Surinaamse bodybuilding. Suriname heeft zich door middel van Koese wederom bewezen mee te kunnen draaien in de internationale bodybuildingwereld.
In de delegatie van de Surinaamse Bodybuilding & Weightliftingbond (SBWB) zat ook de runner-up van 2015 en kampioen van de Flex Night Guyana, Wendel Setropawiro. Hij heeft meegedaan in de zwaargewichtsklasse bestaande uit 14 atleten. In deze moeilijke klasse tot 100kg heeft Setropawiro heel goed gepresteerd en een goede beurt gemaakt. Helaas heeft hij de finale niet gehaald aangezien het deelnemersveld zeer sterk was.
Vermeldenswaard is ook nog dat Suriname bij alle amateurwedstrijden in de ‘judges panel’ vertegenwoordigd was door de voorzitter van de SBWB, Manav Kanhai. Hij had ook de eer om enkele prijzen aan de kampioenen uit te reiken. ‘Wij kunnen terug kijken naar een zeer leerrijk Arnold Classic weekend waarin de atleten en de SBWB heel veel ervaring hebben opgedaan en ook weer veel bijgeleerd hebben, welke in de toekomst zeer bruikbaar kan zijn voor de Surinaamse bodybuildingsport’, meldt SBWB PR-man Rushil Ajodhiamisser. Naast de bodybuilders hebben ook meegedaan aan de Bikini Fitness-wedstrijden de dames Stephani Tjon A San en Suelle Shepperd. Ze hebben geen van beide finaleplaatsen behaald
De 14 landen die hebben meegedaan zijn: Argentinië, Bolivië, Brazilië, Canada, Chili, Columbia, Costa Rica, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Mexico, Paraguay, Suriname, Uruguay, Venezuela.

error: Kopiëren mag niet!