Dc Pollack: “Weg te Montauban wordt onderhouden”

1 Weg te Montauban wordt onderhouden.1Vanwege het weer dat regelmatig omslaat zullen enkele wegen weer in deplorabele staat verkeren, vooral wegen waar er regelmatig ook zwaar transport over gaat. Dit is het geval met de weg, die loopt door plantage Montauban. De weg verkeert zoals vaker aangegeven door buurtbewoners, in heel slechte staat doordat zandconcessiehouders gebruik maken van de weg. Ongeacht regenweer rijden de zandtrucks ongestoord door, waardoor de weg onbegaanbaar wordt.
Districtscommissaris Remy Pollack heeft ten aanzien hiervan een afspraak gemaakt met het BO-kantoor te Tamanredjo dat deze het een en ander in de gaten houdt. “Er is onder andere afgesproken dat men de weg onderhoudt en bij regenweer indien nodig de weg afsluit. Ook moet de snelheid gereguleerd worden. Men mag op de weg slechts 30 tot 40 km per uur rijden. De weg moet in ieder geval in goede staat gehouden worden”, zegt dc Pollack.
Ressorthoofd F. Brispat van het BO-kantoor te Tamanredjo geeft aan dat vanaf maandagmiddag is begonnen de weg te egaliseren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Dulam. Gisteren heeft men de werkzaamheden voortgezet en is hij uitgevoerd door aannemer Dharamsing Guptar. Het onderhouden van de weg is niet aan een bepaalde tijd verbonden. Zodra de weg niet berijdbaar is, wordt hij gelijk aangepakt”, zegt Brispat. De werkzaamheden worden echter alleen tijdens droog weer uitgevoerd. Aannemer Dulam, die ook een zandafgraver is, heeft zich eerder aan de gemaakte afspraken gehouden om de 3 km lange weg te onderhouden.
Sinds 2014 hebben buurtbewoners geklaagd dat ondernemers die zand afgraven in dit gebied, met zwaar beladen trucks rijden op de weg, waardoor die heel slecht uit is gaan zien. Plantage Montauban is eigendomsgebied en de eigenaar zelf was genoodzaakt de weg te barricaderen. Er is daarna overeengekomen dat de zandconcessiehouders ervoor moeten zorgen dat de weg onderhouden wordt.

error: Kopiëren mag niet!