OW heeft voorbereidingen getroffen voor aanbesteding kritieke kleidam Weg naar Zee

1.OW heeft voorbereidingen getroffen voor aanbesteding     kritieke kleiDe oeverbescherming te Weg naar Zee is geruime tijd een heikel punt voor het ministerie van Openbare Werken (OW). De bewoners van dit gebied vrezen bij elke springvloed dat het water voor hun deur zal staan. Volgens minister Siegfried Wolff van Openbare Werken heeft het ministerie alle aandacht voor dit probleem. “Iedere hoge springvloed zorgen wij ervoor dat wij de voorbereidingswerkzaamheden verrichten. Die werkzaamheden houden in dat de werkarmen van het ministerie nagaan wat de status van de kleidam om het water terug te kunnen keren, precies is. Onze enige hoop is dat je niet teveel wind krijgt, waardoor het water over de dam gaat of de dam wegslaat. Wij hebben intussen op verschillende plekken, ongeveer 400 meter, zakken kunnen zetten om de dam te beschermen tegen de golven”, stelt de minister.
Nabij de sluis van de Henry Fernandesweg heeft zich veel afslag voorgedaan. Achter de afslag heeft OW een stukje van de dijk kunnen beschermen. Intussen zijn er ook voorbereidingen getroffen om aanbestedingen te houden voor de kritieke plekken. Uitgerekend komt het neer op een dam van rond de 2000 meters, zoals door de minister in februari nog aangegeven. In geld uitgedrukt rekent de minister hier een bedrag van rond de SRD1,5 tot SRD 2 miljoen aan te besteden.
“Hierbij zullen wij de mensen die meedoen aan de aanbesteding in de gelegenheid stellen om met alternatieven te komen, om zeker de komende 4 tot 5 jaren rust te hebben. Hiermee proberen wij ook de gelegenheid te krijgen om nog betere plannen voor te berieden en financiering te zoeken voor de echte dam”, aldus Wolff.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!