Bestuursprogramma NPS in de maak

Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname heeft een beroep gedaan op partijbons Arnold Kruisland om de NPS-jongeren te helpen vormen tot het toekomstig NPS- leiderschap. Kruisland heeft de partij vanaf 1962 tot heden onder de voorzitters Doelwijt, Pengel, Arron, Venetiaan en Rusland gediend. Voorzitter Romeo van Russel van het congresbestuur: “Kruisland is momenteel secretaris van het NPS-congresbestuur. Als alles volgens verwachting verloopt, zal hij in het in het komend congresbestuur de functie van ondervoorzitter bekleden met de bijzondere opdracht om het toenemend aantal jongeren te scholen en te vormen in de politiek.”
“Voorzitter Rusland heeft mij benaderd met het verzoek om mij beschikbaar te stellen voor een sturende functie om de jongeren te helpen vormen, te adviseren en te begeleiden naar het leiderschap van de NPS. Er is werk aan de winkel binnen en buiten partij. Ik ben reeds enige tijd praktisch bezig met de jongeren. Het kandidaat hoofdbestuur is bezig het partijprogramma van het komende bestuur vast te stellen. Daarbij wordt ruim aandacht besteed aan de verdere versterking van de partijstructuren en de nationale politiek geformuleerd. Gewezen wordt op de noodzaak van tactvol en bedachtzaam optreden. De partij verkeert in moeilijk vaarwater. De strubbelingen binnen de partij, de vraag naar meer bestuurlijke democratie moet bevredigd worden”, aldus Kruisland. Het nemen van verstandelijke beslissingen zijn in de gedachtegang van Kruisland noodzakelijk om de partij op te bouwen. De politicus juicht het voornemen toe om het statuut van de NPS te wijzigen door de zittingsperiode van het hoofdbestuur van 3 naar 5 jaar te verlengen.
“Binnen de NPS wordt er nagedacht over de aanpassing van het statuut. Het is de bedoeling om binnenkort, vooruitlopend op ingrijpendere aanpassingen, de zittingsperiode van het hoofdbestuur te verlengen. Wij kunnen niet van een voorzitter verwachten dat hij zich binnen 3 jaar effectief inwerkt en opwerkt binnen de partij en in de nationale politiek. Rusland die het roer overnam van Venetiaan heeft een zware opdracht op zijn schouders. Het was zijn taak om een zwaar aangeslagen partij administratief en organisatorisch uit het dal te halen en te leiden door geladen algemene verkiezingen. Het is voor wie dan ook ondoenlijk om binnen 3 jaar de partij uit het slop te halen.” Kruisland zegt dat hij de partijleiding heeft voorgesteld om de zittingsperiode van het hoofdbestuur te verlengen om slagvaardig en realistisch te werk te kunnen gaan. De wijzing van het statuut zou voor de aanstaande hoofdbestuursverkiezing van 22 mei moeten plaatsvinden. Volgens Kruisland wordt de wijziging gedragen door alle geledingen van de partij. Door de zittingsperiode van het hoofdbestuur dezelfde duur te geven als een regeringsperiode, wordt het bestuur van de partij beter afgestemd op de politiek in het land.

error: Kopiëren mag niet!