HI lanceert applicatie voor klachten indiening en informatievoorziening

Het ministerie van Handel en Industrie (HI) lanceert op woensdag 30 maart 2016, vandaag dus, haar applicatie “Coza App”. Deze applicatie zal ervoor zorgen dat de afhandeling van klachten van consumenten door het Ministerie wordt vergemakkelijkt. Consumenten kunnen via de “Coza App” elektronisch hun klachten met eventueel een foto c.q. bon opsturen naar de afdeling Consumentenzaken van het ministerie van Handel en Industrie. Ook informatievoorziening naar de ondernemers en de consumenten is via de applicatie mogelijk.
Via de applicatie is er verder informatie beschikbaar voor de consumenten in de Frequently Asked Questions (FAQ) vorm. De applicatie is gebruikersvriendelijk door de “quick guide”. Consumenten ontvangen meteen een melding als een klacht succesvol is ingediend. Klachten komen terecht in een database en worden per ticket systeem geregistreerd. De indiener van de klacht krijgt verder een email met een registratienummer als bevestiging.
Hiernaast biedt de “Coza App” de mogelijkheid dat zowel de ondernemers als de consumenten informatie kunnen uitwisselen over bijvoorbeeld gevaarlijke goederen of namaak goederen die op de markt zijn gebracht. Indien de consument opmerkt dat een bepaalde ondernemer gevaarlijke goederen verkoopt, kan hij deze informatie ook via de “Coza App” sturen naar het ministerie van Handel en Industrie. “Coza App” werkt vooralsnog op een Android besturingssysteem. De iOS versie voor iPhone gebruikers is in voorbereiding. De applicatie is ontworpen door het Surinaams bedrijf Application Development & Graphic Design N.V. (APPTASTIC N.V.)

error: Kopiëren mag niet!